„Craiova este mai puternică decât în tur!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emil Săndoi este de părere că formaţia antrenată de Nicolo Napoli este între primele cinci din Liga I ca valoare. Selecţionerul naţionalei de tineret spune că forţa oltenilor se bazează pe stilul de joc şi pe puterea de atac.

Când pronunţi numele lui Emil Săndoi (44 de ani), primul gând te duce spre Universitatea Craiova. Fundaşul de fier al oltenilor, ajuns între timp selecţioner al naţionalei de tineret, se confundă cu istoria modernă a clubului din Bănie.

Poate şi de aceea a acceptat să disece pentru “Adevărul” prestaţia foştilor săi colegi din această pauză de iarnă.

Săndoi şi-a făcut timp pentru a urmări pe viu, cum se spune, un amical al “Ştiinţei” din acest început de an.

“Am fost la amicalul pe care Craiova l-a jucat recent la Caracal şi am fost încântat de evoluţia băieţilor. Echipa este mai puternică decât în turul campionatului, mai matură şi se simte şi faptul că Nicolo Napoli a făcut o pregătire foarte bună în această pauză competiţională”, ne-a spus tehnicianul.

Pe lângă aspectele tehnico-tactice, Săndoi a remarcat şi achiziţiile: “S-au făcut mai multe achiziţii, dar cele mai importante sunt Merlier, Şoavă, Njock şi Tănasă. Jucători buni, care fără doar şi poate au întărit lotul Craiovei”.

Portarul venit de la “U” Cluj a fost lăudat de antrenor, care a salutat şi revenirea în Liga I a lui Şoavă: “Pe Merlier îl ştiu mai de mult, iar echipa chiar avea nevoie de el, întrucât întotdeauna este de preferat să ai trei portari în lot pe care să te poţi baza. Şoavă are o experienţă foarte mare, este fost internaţional, iar revenirile lui Njock şi Tănasă sunt foarte importante în contextul în care Baird a devenit indisponibil pentru o perioadă destul de mare”.

„Gângioveanu este un fotbalist excelent!“

Chestionat în legătură cu şansele pe care le are Craiova la titlu în acest retur de campio­nat, Emil Săndoi a încercat un răspuns obiectiv: “O trupă alcătuită din jucători ca Bornescu, Dorel Stoica, Valerică Găman, Prepeliţă, Florin Costea ori Wobay poate pune probleme oricărei formaţii din campionat. De fapt, asta s-a văzut şi în tur, când «Ştiinţa» a câştigat pe terenul Urziceniului”.

Teoria sa se bazează, conform propriei mărturisiri, pe stilul de joc implementat de Napoli. “Îmi place stilul de joc. Chiar dacă are un antrenor italian şi foarte mulţi jucători tineri, Craiova nu a fost şi nici nu este o echipă care stă în expectativă. În ciuda faptului că în unele amicale din 2009 nu a prea marcat, Craiova nu se mulţumeşte cu puţin, joacă deschis şi îşi creează foarte multe faze de poartă. Repet, poate pune probleme oricărei echipe din Liga I”, a conchis Săndoi.

Evident, subiectul echipa de tineret nu putea fi ratat. “La Craiova sunt mulţi jucători de perspectivă, printre care cinci pe care i-am şi convocat la amicalul cu Slovenia, scor 1-3. Mă refer aici la Lung jr, Radu Barbu, Gângioveanu, Găman şi Bărboianu. Sper ca ei să se impună titulari în prima echipă a oltenilor şi vor deveni automat oameni de bază şi pentru naţionala de tineret. Gângioveanu, spre exemplu, este un jucător în care eu am foarte multă încredere. Poate juca şi pe stânga, şi pe dreapta, ca să nu mai spun că are o tehnică excelentă în regim de viteză”.

image

Dinamo e marea favorită la titlu. CFR Cluj nu trebuie uitată, dar nici Steaua subestimată. Aceste echipe se vor bate pentru titlu

image


Emil Săndoi
selecţioner U21

Amicalele din 2009

U Craiova – Sportfreunde Siegen (Germania) 2-0
Florin Costea, Tănasă

U Craiova – Arka Gdynia (Polonia) 1-1
Prepeliţă

U Craiova – Sturm Graz (Austria) 2-1
Florin Costea, Dorel Stoica

U Craiova – Amkar Perm (Rusia) 0-2

U Craiova – Botev Plovdiv (Bulgaria) 1-1
Florin Costea

U Craiova – Odra Wodzislav (Polonia) 0-0

FC Caracal – U Craiova 0-3
Wobay, Dorel Stoica (2)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite