Craiova: Mititelu nu vede cale de scăpare. Ştiinţa, în Liga a II-a? (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea Craiova ar putea să nu primească licenţa pentru campionatul viitor şi astfel să fie retrogradată. Finanţatorul echipei, Adrian Mititelu, se teme de un complot împotriva sa şi spune că orice este posibil în acest caz.

Mititelu nu vede cale de scăpare în situaţia apărută. Patronul grupării din Bănie a vorbit despre complicaţiile ivite în dosarul de licenţiere. „Ei spun că noi avem datorii, dar Ştiinţa nu are nicio datorie la stat. Suntem un club model, care a investit 100 de miliarde în baza «Ion Oblemenco», nu avem niciun litigiu cu niciun jucător. O să vin cu dovezi. Bănuiam acest plan din iarnă, de aceea mi-am luat şi măsuri să plătesc datoriile. Anul trecut am mai driblat licenţierea, pentru că toţi avem probleme. Dar, în 2009, am făcut tot posibilul să nu mai am probleme. Cei de la FRF reclamă că în decembrie aveam datorii şi acum nu mai sunt şi se întreabă cum am scăpat de ele. Este inimaginabil! Momentan, n-am nicio cale de acţiune. Se pare că nu am nicio şansă să scap!“, a precizat Adrian Mititelu.

Cum s-au format şi au dispărut datoriile invocate de FRF

Patronul Ştiinţei a explicat şi cum a scăpat de acele datorii invocate de FRF: „ Am dat o moştenire clubului Universitatea Craiova, atunci când l-am preluat. Exista o societate în care aveam mai multe activităţi, nu doar fotbalul. Şi s-au acumulat ceva datorii pe celelalte activităţi. Am vândut din acele bunuri şi s-au perceput nişte taxe prea mari la un moment dat, aşa că am hotărât să retrag toate proprietăţile şi să rămână doar activitatea fotbal. În februarie 2009, fotbalul a rămas curat. Erau datorii acumulate şi de la fotbal, în proporţie de 25-30 %, asta în decembrie 2008. Dar am scăpat de ele“.

Jucătorii sunt alături de patron

Fotbaliştii Ştiinţei susţin că sunt alături de Mititelu şi nu vor părăsi clubul la greu. „Am hotărât cu toţii în vestiar să rămânem alături de patron şi de echipă indiferent de ce se va întâmpla! Chiar şi dacă ne vor fi diminuate salariile, nu contează. Vom rămâne să jucăm şi în divizia B, şi în divizia C, dacă e nevoie! Nu plecăm de la Craiova, o vom lua de la capăt, dacă va fi cazul. Este punctul nostru de vedere oficial şi vorbesc în numele tuturor colegilor mei“, a afirmat portarul Mircea Bornescu pentru craiovamaxima.ro.

Nereguli în dosarul de licenţiere

Clubul Universitatea Craiova a primit azi o nouă lovitură, în momentul în care a depus la FRF dosarul de licenţiere pentru sezonul viitor. Membrii Comisiei de Licenţiere se pare că au găsit unele nereguli legate de datoriile Ştiinţei şi i-au avertizat pe olteni că riscă să nu primească licenţa.
Preşedintele Comisiei de Licenţiere, Viorel Duru, nu oferit însă prea multe detalii, susţinând că totul este confidenţial, dar că Universitatea poate depune actele solicitate de FRF până pe 15 mai, când se dau răspunsurile. De asemenea, decizia poate fi atacată până pe 25 mai, iar, pe 31 mai, Comisia va face public lista cu echipele care au primit licenţele pentru sezonul viitor.

Mititelu crede că este un complot împotriva sa

La aflarea veştii, patronul Ştiinţei, Adrian Mititelu, a replicat dur, considerând că totul este un aranjament. „Am primit comunicarea din partea domnului Duru că ne aşteaptă Divizia B. Nu mai vor pe Universitatea în prima Ligă! Ei se leagă de nişte probleme de formă, caută nod în papură. Este o decizie luată la comandă, este un plan întreg pentru distrugerea acestei echipe. Se doreşte ca eu să plec de la Universitatea, chiar de către unii oameni din Craiova. Pot să mă ducă şi în Divizia C, eu nu o să plec de la echipă. O să mă supun acestor sancţiuni şi voi lupta cât mai civilizat cu aceşti oameni“, a afirmat Mititelu, care crede că preşedintele FRF, Mircea Sandu, nu este străin de acest lucru şi că vrea „să-i dea lovitura de graţie“. „Ştiam de mai mult timp că mi se pregăteşte aşa ceva. Iată că cineva tot mi-a făcut-o şi nu am cum să scap. Nu ştiu cum se va termina această poveste“, a adăugat Mititelu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite