Cornel Dinu: „Se răzbună pe noi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornel Dinu: „Se răzbună  pe noi“
Cornel Dinu: „Se răzbună pe noi“

Cornel Dinu a răbufnit la adresa familiei Crăciunescu şi a conducerii CCA, după ce arbitrul meciului Dinamo-Internaţional a fost delegat în continuare. Susţinerea lui Teo Crăciunescu i-a înnebunit pe dinamovişti. Ei cred că este un revers al faptului că au solicitat brigăzi străine.

Nedreptăţile se ţin lanţ pentru „câini”, consideră ei. După ce fiul lui Ion Crăciunescu a avut o prestaţie îndoielnică etapa trecută, la Dinamo - Internaţional (0-1), când a eliminat doi jucători de la gazde, CCA nu a dictat nicio sancţiune. Ba dimpotrivă, conducerea arbitrajului l-a delegat pe Teo şi weekend-ul viitor, la meciul Astra-Gloria Bistriţa. Pentru managerul general al lui Dinamo, Cornel Dinu, s-a umplut paharul.

„Nu se poate aşa ceva! Este clar o sfidare la adresa clubului nostru. Cred că putem vorbi şi de o conspiraţie şi o răzbunare contra noastră, după ce Dinamo a solicitat brigăzi străine de arbitri. Toate aceste decizii sunt date de arbitri care au ieşit din activitate şi care au condus în trecut pe Dinamo, iar acum aceştia se răzbună”, a spus „Mister”, pentru „Adevărul”, cu trimitere către şeful CCA, Aron Huzu.

„Procurorul” se întreabă de ce Teo Crăciunescu este protejat de forurile de conducere ale arbitrajului românesc. „Delegarea lui Teo etapa viitoare nu poate avea decât o explicaţie: se încearcă împingerea lui spre lista FIFA. După părerea mea, se face o mare greşeală. Valoarea lui Crăciunescu junior este supralicitată, peste puterile lui”, a spus Dinu despre cel care a stârnit furia „câinilor” la partida de vinerea trecută, prin eliminările lui Tamaş şi Dragoş Grigore.

„Nici Ion Crăciunescu nu a avut valoare“

În colimatorul conducătorului din „Ştefan cel Mare” a intrat şi tatăl lui Teo, Ion Crăciunescu, cel considerat unul dintre cei mai buni arbitri români din istorie: „Teo este forţat aşa cum s-a întâmplat şi cu tăticuţul lui. Ion a ajuns arbitru mare datorită unei conjuncturi favorabile, şi nu a valorii”.

Cornel Dinu a dezvăluit apoi şi ce sfaturi le-a oferit jucătorilor lui Bonetti, înaintea meciului cu Ceahlăul, de sâmbătă: „Le-am spus fotbaliştilor să ignore aceste greşeli de arbitraj, să nu le bage în seamă. O echipă puternică şi de valoare trebuie ­să-şi câştige partidele jucând şi împotriva arbitrajelor defavorabile”.

„Legile sunt întotdeauna în urma imaginaţiei umane. Unele decizii trebuie luate nu neapărat cu regulamentul în mână, ci şi în spiritul jocului. Nu mai rezist când aud că arbitrii sunt acoperiţi de regulament şi la cele mai bizare dintre decizii. Pornind de la poruncile lui Moise şi continuând cu regulamentul de fotbal, legile trebuie interpretate în spiritul lor”, a concluzionat Dinu.

„Dinu, mai mult beat decât treaz“

image

Ion Crăciunescu îl acuză pe Cornel Dinu că nu cunoaşte regulamentul arbitrajului Foto: Adevărul


Ion Crăciunescu a luat foc după ce a auzit acuzele aduse de Cornel Dinu familiei sale. Intrat deja într-un conflict cu Cristi Borcea, preşedintele dinamoviştilor, pe care l-a ameninţat cu dezvăluiri periculoase dacă va continua cu atacuri la adresa fiului său, fostul arbitru l-a contestat dur şi pe „Mister”.

„Probabil că nereuşitele lui ca antrenor îl fac să vorbească aşa. Să lase arbitrajul în pace, pentru că nu a deschis niciodată un regulament de arbitraj. Oricum, eu nu pot să-l iau în seamă pe Dinu, pentru că starea lui normală este mai mult de om beat decât de om treaz”, a contraatacat violent Crăciunescu senior.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite