Cornel Dinu:„Răzvan Lucescu trebuie să fie ofensiv!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul antrenor al naţionalei, Cornel Dinu, îl apreciază pe noul selecţioner, despre care crede că este soluţia potrivită, dar spune că nu ar trebui să mai aplice tactica defensivă de până acum. „Procurorul“ crede că oricine ar fi venit în locul lui Piţurcă îşi asumă un risc imens. Cheia succesului pentru Răzvan ar fi comunicarea cu vedetele echipei.

Numirea lui Răzvan Lucescu a agitat spiritele în lumea fotbalului. Luce jr este unul dintre cei mai promiţători tehnicieni români, dar face parte din categoria celor cu experienţă redusă pentru a antrena echipa naţională.

Cornel Dinu, fostul antrenor al naţionalei şi actualul administrator delegat al lui Dinamo, a comentat numirea lui Răzvan Lucescu la cârma tricolorilor. „Răzvan este un exponent al noii generaţii de antrenori informaţi şi moderni. El este un tip studios, îl apreciez. Să vedem însă cum se va descurca pentru că naţionala nu este  FC Braşov ”, a spus Dinu pentru „Adevărul”.

El este convins că tehnicianul va avea o misiune dificilă. „Oricine ar fi venit în acest moment la naţională ar fi avut un risc imens. Admir curajul lui Răzvan. România va fi în a treia urnă valorică la tragerea pentru Campionatul European din 2012. Va întâlni deci două din echipele cu greutate ale continentului. Cred că Răzvan va face faţă acestei provocări, dar depinde foarte mult de oamenii de lângă el.

Trebuie să aibă un staff tehnic, care să-l ajute, dar şi să relaţioneze bine cu jucătorii. Greutatea mare va fi cu fotbaliştii exponenţiali ca Mutu sau Chivu. Ei sunt profesionişti adevăraţi ,dar au un statut. El este destul de tânăr şi nu ştiu cum va relaţiona cu ei”, a completat Dinu.

Dragomir: „A ajuns selecţioner, cu şansă“

„Procurorul” nu crede că pe Răzvan Lucescu îl va deranja faptul că este considerat „băiatul lui tata“, adică al lui Mircea Lucescu. „El este mai mult băiatul lui maică-sa decât al lui taică-su, pentru că el stătea mai mult prin cantonamente. Se va descurca.

E o prostie acest clişeu”, a conchis Dinu.

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, îi ţine pumnii lui Răzvan: „Este un tehnician tânăr, dar ştie meserie. Este citit şi pregătit. Cred că ne poate califica la Campionatul European pentru că această campanie este compromisă deja. Va şti să gestioneze vestiarul pentru că este un tip diplomat.

A avut totuşi şansă ca să fie numit selecţioner. Practic, nu a avut concurenţă. A fost singurul căutat de FRF. Petrescu şi Hagi nu au nicio treabă, nu au fost în cărţi”.

Printre cei mai tineri selecţioneri

Lucescu jr este, la 40 de ani, unul dintre cei mai tineri selecţioneri din fotbalul european, cu cinci luni mai tânăr decât Slaven Bilici (Croaţia). Lucescu nu a jucat niciodată în prima reprezentativă a României, la fel ca şi selecţionerul Germaniei, Joachim Low, care a evoluat doar în echipa de tineret a ţării sale. Dintre ţările vecine, selecţioneri tineri mai au Bulgaria (Stanimir Stoilov - 42 ani), Moldova (Igor Dobrovolski - 41) şi Ucraina (Alexi Mihailicenko - 46).

Puncte tari

-Creează o atmosferă excelentă în vestiar
-A ajuns cu Rapid în sferturile Cupei Uefa
-Îi place să formeze jucători

Puncte slabe

-Este tânăr şi este privit ca un antrenor fără experienţă
-La Rapid a pierdut mereu lupta la titlu
-Plăteşte tribut numelui

image

Sunt antrenori despre care pot să spun că sunt tobă de fotbal. Răzvan este unul dintre ei.

image



Mihai Stoica, manager Unirea Urziceni

image

Răzvan trebuie să ne califice. Rezultatele îl vor ţine în funcţie, nu relaţia cu oficialii sau cu jucătorii.

image



Gică Popescu, fost internaţional

image

Răzvan mi-a propus să-i fiu secund la naţională. Este o ofertă care nu o pot refuza.

image



Bogdan Stelea, antrenor secund naţională

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite