FOTBAL: Fanii Stelei - "Continuăm protestele!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTBAL: Fanii Stelei - "Continuăm protestele!"
FOTBAL: Fanii Stelei - "Continuăm protestele!"

Fanii Stelei au reacţionat, printr-un comunicat, după ce Liga Profesionistă de Fotbal a decis ca gruparea din Ghencea să dispute două partide cu porţile închise, în urma injuriilor proferate de fani la meciul cu Gloria Bistriţa.

Iată conţinutul integral al comunicatului:

Ultima decizie a comisiilor LPF a consfintit, daca mai era nevoie, alianta conducatorilor din fotbal (patroni si conducatorii LPF / FRF) impotriva celor care reprezinta ultimul scop al fotbalului: suporterii. Stadionul Stelei a fost suspendat doua etape din cauza injuriilor la adresa lui George Becali si a doua mesaje pe care scria "Vinde clubul" si "Du-te la oi". Din acest moment, stim bine ca ne putem astepta la orice decizie, cu orice motivatie (cat se poate de hilara sau aiuritoare), menita sa serveasca interesele "patronilor" din fotbal.

In ce ne priveste, nu putem sa nu observam ca clubul Steaua a renuntat la aparente si la o tactica mai veche - aceea de a invrajbi suporterii intre ei, dand vina pe cei din peluze pentru a trezi reactia celor din tribune - si a hotarat sa actioneze cat mai decis si deschis. Clubul de fotbal Steaua nu isi doreste ca echipa sa evolueze in fata propriilor spectatori, intrucat acestia il contesta pe conducatorul/patronul/finantatorul (de fapt, creditorul) Stelei. In zilele urmatoare, clubul Steaua a anuntat ca va face apel nu impotriva suspendarii, ci impotriva amenzii.

In ultimii ani, clubul Steaua a devenit o zona ce expira aerul tiraniei: s-au interzis mesajele (de orice fel), au disparut steagurile de gard, ulterior steagurile de orice fel. S-au inaltat garduri de doi metri, pazite de caini. S-au instalat zeci de camere de supraveghere si au fost infiltrati sute de agenti ai fortelor de ordine in civil. Intr-un final apoteotic, s-au interzis semintele.

Nu suntem un caz singular. Am fi orbi daca nu am observa tensiunea latenta care exista in fotbalul romanesc. Steaua este mai vizibila doar pentru ca se "bucura" de serviciile celui mai grotesc si primitiv personaj din sportul romanesc. In stransa legatura cu el insa stau multi alti impostori, al caror unic interes in aceste momente este nu respectarea legilor sportive (pe care le invoca, dar pe care nu le respecta niciodata) si nici curatirea fotbalului romanesc (pe care ei il murdaresc prin poluarea si jegul pe care le emana), ci strict apararea pozitiilor lor in acest sistem putred. Gigi Becali, Dumitru Dragomir, Giovani si Victor Becali, Cristi Borcea, Marian Iancu, Mircea Sandu, Valentin Alexandru - acestia sunt indivizii cei mai proeminenti ai Aliantei Impotriva Fotbalului.

Sprijiniti de unii jurnalisti pentru care sportul este doar un mijloc, acesti insi au confiscat fotbalul nostru si il conduc spre dezastru. Sa admiram relatiile din fotbalul romanesc: cei cu bani (Becali, Borcea, Iancu si altii de teapa lor) ii voteaza pe cei care conduc structurile fotbalului (Dragomir, Sandu, Alexandru). Acestia scriu legile din fotbal si numesc membrii comisiilor care judeca incalcarea legilor de catre primii. Cercul se inchide perfect, fara nicio sansa pentru intrusi. Acea parte din presa care ii ajuta este doar pentru impresia artistica, pentru "opinia publica". Astazi vedem ca in caz de pericol, "opinia publica" nu intereseaza cu adevarat pe nimeni.

Protestele celor care refuza un astfel de surogat vor continua! Cat timp vom putea sa o facem fizic (pana la abuzuri si mai grosolane) si cat timp scarba nu va depasi in intensitate dragostea pentru echipa noastra, vom continua sa strigam! Steaua suntem noi! Fotbalul este pentru noi! Fara suporteri, fotbalul nu are sens! Nu poate sa existe!

Cerem si speram sa avem sprijinul acelor sportivi care au transpirat in vremuri mai bune pentru bucuria miilor de oameni din tribune, pentru un aeroport Otopeni plin intr-o noapte de Mai. Ne bazam inca pe ajutorul acelor jurnalisti de sport pentru care, dincolo de industrii si afaceri, fotbalul mai este inca un organism viu, care traieste prin pasiunea celor care-l consuma zi de zi, ceas de ceas.

Lupta noastra continua! Ne vrem Steaua inapoi! Fotbalul este pentru noi!

Asociatia Independenta a Suporterilor Stelisti

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite