Piteşti:FOTBAL: Constantin Cârstea a fost condus pe ultimul drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul jucător, antrenor şi preşedinte de club la FC Argeş a urcat la cer să joace fotbal cu Dobrin.

Fotbalul românesc este mai sărac. Constantin Cârstea, care, ca jucător, a câştigat două titluri de campion cu FC Argeş, în 1072 şi 1979, a fost înmormântat, ieri, la cimitirul Sf. Gheorghe din Piteşti, acolo unde îşi duce somnul de veci şi bunul său prieten Nicoale Dobrin.

Nea Costel, aşa cum îi spuneau prietenii din lumea fotbalului, a decedat, diminică noaptea, în propria casă din localitatea Smeura, după o grea şi îndelungată suferinţă.

A fost condus pe ultimul drum de toţi cei care l-au cunoscut şi care au vrut să-şi ia astfel rămas bun de la cel a cărui inimă de fotbalist a bătut pentru o singură echipă: FC Argeş.

Jean Pădureanu nu a rezistat să vină la înmormântare


Sute de persoane au participat la ceremonie. Membrii familiei, cunoscuţi, prieteni, suporteri, foşti colegi de echipă, printre care Bebe Iovănescu, Remus Vlad, Gheorghe Cristian, Augustin Eduard, Radu II.

A lipsit Jean Pădureanu, omul l-a ţinut pe Constantin Cârstea 11 sezoane pe banca tehnică a Gloriei Bistriţa.  Unul dintre cei mai vechi preşedinţi de club din fotbalul românesc a vrut să păstreze doar amintiri cu Constantin Cârstea în viaţă.

A trimis, astfel, o coroană imensă cu cale, şi s-a scuzat în faţa familiei pentru că nu poate veni la înmormântare. Ceremonia a început în jurul orei 14.00, cu o slujbă de pomenire ţinută pe pista de atletism a stadionului „Nicoale Dobrin”.


”Rămas bun, prieten drag!”


„Şi-a rupt oasle pe acest teren. Nu puteam să-l ducem la cimitir fără să-l lăsam să-şi ia la revedere de la gazonul care i-a fost atât de drag”, a spus, printre lacrimi, fratele mai mare al fostului jucător al lui FC Argeş, Ionel Cârstea.

Într-o tăcere apăsătoare, cortegiul funerar a făcut apoi un tur al stadionului din Trivale, după care s-a îndreptat, la pas, spre cimitirul Sf. Gheorghe.

A fost ultimul drum pentru Constantin Cârstea, care a urcat la cer să joace fotbal cu Nicoale Dobrin.

„Din doi în doi an mai pierdem un prieten, un mare fotbalist. După Dobrin, am rămas şi fără Constantin Cârstea. Cândva, ne vom întâlni acolo, sus, toţi. Rămas bun, prieten drag!”, a spus Remus Vlad, la despărţirea de fostul său coleg de la FC Argeş.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite