Brazilia a câştigat a treia oară Cupa Confederaţiilor după ce a învins Statele Unite, scor 3-2

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa naţională a Braziliei a câştigat ediţia din 2009 a Cupei Confederaţiilor, după ce a învins, duminică, Statele Unite, scor 3-2, deşi a fost condusă la pauză cu 2-0

Scorul a fost deschis de Statele Unite în minutul 10, prin Dempsey, iar Donovan a dublat diferenţa de pe tabelă în minutul 27. Brazilia a marcat în minutul 46, prin Luis Fabiano, care mai punctat o dată, în minutul 74, pentru 2-2.

Golul victoriei Braziliei a fost reuşit de căpitanul echipei naţionale, Lucio, în minutul 84. Sud-americanii au câştigat pentru a treia oară Cupa Confederaţiilor.

Statele Unite: Howard - Spector, DeMerit, Onyewu, Bocanegra - Dempsey, Feilhaber (Kljestan 75), Clark (Casey 88), Donovan - Davies, Jozy Altidore (Bornstein 75). Selecţioner: Bob Bradley.

Brazilia: Julio Cesar - Maicon, Lucio, Luisao, Santos (Alves 66) - Melo, Gilberto Silva, Ramires (Elano 67), Kaka - Luis Fabiano, Robinho. Selecţioner: Carlos Dunga.

Finala a avut loc pe stadionul Ellis Park din Johannesburg, fiind condusă la centru de arbitrul suedez Martin Hansson.

FIFA l-a comemorat înaintea ultimei partide pe mijlocaşul camerunez Marc-Vivien Foe, care a decedat la vârsta de 26 de ani, în 2003, în timpul unei meci de la Cupa Confederaţiilor, disputat în Lyon. La ceremonie a participat şi fiul jucătorului.

Locul 3 în competiţie a fost ocupat de echipa naţională a Spaniei, care a învins cu 3-2 Africa de Sud.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite