Conceiçao, vinovat pentru pierderi de un milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii de la CFR Cluj i-au reproşat portughezului ratarea calificării în primăvara Ligii Europa, echivalentă cu o gaură importantă în buget. Arpad Paszkany, finanţatorul celor de la CFR Cluj, dar şi preşedintele Iuliu Mureşan au fost nemulţumiţi de modul de lucru al antrenorului Antonio Conceiçao.

Deşi a fost un consilier de seamă al lui Arpad Paszkany, dar şi al lui Iuliu Mureşan,  înainte să devină antrenor principal la CFR Cluj, Antonio Conceiçao a avut probleme exact acolo unde nu se aştepta, adică la nivelul vestiarului.

Tehnicianul nu a izbutit să se impună în faţa unor jucători plătiţi regeşte. Inadvertenţele au fost sesizate, în timp, de Mureşan, care, după câteva zile de gândire, a decis să aducă la echipă un antrenor cu personalitate. Faptul că gruparea din Gruia a ajuns să fie fluierată de proprii suporteri a reprezentat un alt motiv în defavoarea portughezului. Dar, cel mai mult a contat parcursul sub aşteptări din actuala ediţie a Ligii Europa.

Imediat după tragerea la sorţi, Arpad Paszkany şi-a făcut nişte calcule. Dintr-o grupă cu FC Copenhaga, Sparta Praga şi PSV Eindhoven patronul spera ca echipa să se califice în faza „16”-imilor, pentru ca mai apoi să „forţeze” o calificare în optimi. Calculele sale au fost însă date peste cap de rezultatele slabe ale clujenilor.

O înfrângere la Eindhoven, urmată de o dublă manşă pierdută cu Sparta Praga, a pus capăt răbdării şefilor, care au ajuns la fundul sacului. Cum o victorie în faza grupelor este recompensată de UEFA cu 140.000 de euro, iar un egal cu 70.000 de euro, iar în fazele superioare grupelor trei puncte înseamnă 200.000 de euro, în timp ce egalul se premiază cu jumătate din sumă, Conceiçao a fost scos ţap ispăşitor pentru insuccesele echipei.

Nuno Claro, suspendat trei etape

Comisia de Disciplină a LPF a hotărât ca portarul celor de la CFR Cluj, Nuno Claro, să fie suspendat trei etape şi amendat cu 2.000 de lei. În meciul cu Astra Ploieşti, scor 1-0, la aproximativ 30 de metri de poartă, goalkeeperul l-a lovit cu piciorul în piept pe Georgian Păun, iar arbitrul Robert Dumitru l-a eliminat. „E treaba Comisiei de Disciplină ce decide, dacă lui Nuno Claro i-au dat trei etape. Mie mi se pare exagerată pedeapsa pe care a primit-o jucătorul nostru Liviu Ganea (tot trei etape) pentru eliminarea din meciul cu Ceahlăul”, a spus Marcel Iancu, preşedintele celor de la Astra.

Şapte motive pentru care tehnicianul portughez nu mai este dorit la Cluj

1 CFR suferă mult la imagine. Scandalurile din ultima perioadă, începute de la peripeţiile jucătorilor în cluburi şi terminând cu disputele din vestiar, au afectat atmosfera din cadrul echipei.

2 Au pierdut peste un million de euro în Europa. Cum PSV Eindhoven era din start favorită la calificare, Paszkany aştepta 12 puncte din dublele cu FC Copenhaga şi Sparta Praga. Acestea ar fi însemnat 640.000 de euro, iar calificarea mai aducea 200.000 de euro. Atingerea sferturilor de finală însemnau 400.000 de euro, iar în total profitul clubului era de 1.260.000 de euro.

3 Este un tip mult prea tolerant cu jucătorii. Portughezul nu are capacitatea de a strânge în jurul său o echipă compusă din nouă naţionalităţi, aşa cum o făcea, spre exemplu, Ioan Andone.

4 Nu are reacţie în timpul meciurilor. Conceiçao nu le-a demonstrat şefilor că are calitatea de a face schimbările tactice care să schimbe faţa echipei într-un meci în care jocul nu funcţionează.

5 Are o relaţie specială cu portughezii. Antrenorul a mizat mai mult pe Nuno Claro, deşi acesta a gafat de mai multe ori. De asemenea, la început a preferat să-l folosească pe Dani ca închizător, deşi Mureşan a „explodat în meciurile din Liga Campionilor.

6 Este contestat de galerie. Iuliu Mureşan nu poate să treacă peste episoadele când portughezul a fost fluierat de fanii CFR-ului.

7 Echipa suferă mult la exprimare. Jocul nu mai seamănă cu cel practicat în perioada când pe banca tehnică stăteau Bergodi sau Trombetta, italienii care aduceau publicul la stadion. Acesta este şi motivul pentru care şefii clujeni doresc să-l aducă pe Andrea Mandorlini.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite