Mutu, "cancerul" Fiorentinei. A fost exclus oficial de la antrenamentele italienilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi Adrian Mutu s-a prezentat în această dimineaţă la antrenamentele echipei sale, Fiorentina a reacţionat şi a emis un comunicat oficial prin care românul este anunţat că nu mai are voie să se pregătească alături de colegi

"Pentru că nu a respectat clauzele impuse în articolele 10 şi 11 din Acordul Colectiv de Muncă, Mutu va fi exclus de la antrenamentele echipei şi de la pregătire. Mutu a încălcat clauzele contractuale şi a adus grave prejudicii de imagine şi economice Fiorentinei. Mutu a dovedit lipsă de respect faţă de societatea noastră când a spus că va pleca, dar s-a prezentat la antrenament. Fiorentina îl va acţiona pe jucător legal pentru că a arătat lipsă de respect faţă de colegi, faţă de tricoul Fiorentinei şi de fani", se arată în comunicatul emis de Fiorentina.

Giovani Becali, impresarul lui Mutu, a susţinut o conferinţă de presă în care a comentat situaţia de la Fiorentina:

"Când o căsnicie nu merge, nu merge. Când un jucător nu mai vorbeşte cu societatea, e mai bine ca el să plece. În urmă cu câteva zile, am vorbit cu Pantaleo Corvino. Mi-a spus că Fiorentina este supărată pe Mutu. Eu am încercat să-l transfer la Galatasaray, Dinamo Moscova sau Zenit. Acum câteva zile am cinat cu preşedintele Cesenei, Igor Campedelli, cu care sunt prieten, şi i-am vorbit de Mutu. I-am spus ca mai are încă puterea de a mai juca. Iniţial am negociat cu Cesena pentru un atacant de la Steaua, Bogdan Stancu. Jucătorul Stelei costa prea mult pentru Cesena, asa că am început să vorbim despre Mutu", a spus fostul agent FIFA.

"Totul a mers ok până când a auzit Della Valle şi a început să rostească nişte cuvinte jignitoare la adresa jucătorului meu: cancerul echipei, măr stricat. Transferul a căzut pentru că lor nu le-a convenit ca jucătorul să lupte pentru Cesena în lupta pentru evitarea retrogradării. Apoi Fiorentina s-a răzgândit şi n-au mai vrut să-l dea pe Mutu în Italia. Normal că ne-am supărat când ne-au zis că nu vor să-l mai lase să plece la Cesena, după ce am vorbit cu ei şi mi-am pus onoarea în joc. Am un nume respectat în România, am destui bani. Pot să-l cumpăr eu şi să-l duc eu în Turcia, România sau chiar la Cesena", a completat Becali.

Giovani Becali l-a "înţepat" şi pe antrenorul Fiorentinei, Sinişa Mihajlovici.

"Mutu nu şi-a insultat antrenorul şi colegii. Nu este vorba de bani, banii nu au nicio legătură. Din fericire, Mutu are un avocat care să îl apere. Dacă voiam să îi fac rău Fiorentinei, îl transferam în România şi apoi îl aduceam în Italia. Aş fi putut face asta fără nicio problemă. Ei mi-au spus că nu mai poate juca în Italia după ce le-am vorbit de oferta de la Cesena. Mutu s-a antrenat vineri dimineaţă cu Fiorentina şi chiar s-a îmbrăţisat cu Mihajlovic. În fotbalul italian nu există curaj. De ce se comportă aşa cu Mutu? De ce Mihajlovic spune că Mutu a fost lipsit de respect, iar apoi îl îmbrăţişează? Ăsta e fotbalul italian", a spus Becali.

Impresarul a dezvăluit şi că a negociat cu echipa antrenată de Gică Hagi, dar turcii de la Galatasaray nu îşi permit să dea atâţia bani pe un jucător despre care s-a spus că pleacă gratis: "Şi în această dimineaţă am avut discuţii cu Adnan Polat şi cei de acolo nu doresc să plătească suma de 8 milioane de euro pentru Mutu", a spus Giovani Becali.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite