Complot în ,,Serie A"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de astăzi, Juventus şi AC Milan vor încerca să pună capăt dictaturii impuse în Italia de Inter Milano, câştigătoarea ultimelor cinci „Scudetto”. Al 79-lea sezon din Serie A va trebui să răspundă la întrebarea care stă pe buzele milioanelor de tifosi italieni: „Poate cineva s-o oprească pe Inter?“

În mod normal, după cinci titluri la rând şi după „tripla" campionat - cupă - Liga Campionilor realizată în primăvară, pentru Inter ar trebui să vină o perioadă de regres. Cu atât mai mult cu cât talismanicul Jose Mourinho şi-a luat tălpăşiţa către alte zări. „Rafa Benitez e un norocos, pentru că are o echipă deja formată", a spus „The Special One" despre succesorul său pe banca nerazzurrilor.

De altfel, toate cele trei „mari" din campionatul Italiei şi-au schimbat antrenorul în această vară. Dintre tradiţionalele rivale ale lui Inter, cel mai bine arată Juventus, „Bătrâna Doamnă" fiind supusă unor adevărate operaţii estetice.

Pe lângă aducerea tehnicianului Gigi Delneri, unul dintre cei mai bine cotaţi din Cizmă, echipa din Torino a băgat în transferuri aproximativ 60 de milioane de euro. Astfel, orice alt rezultat decât câştigarea titlului va fi considerat un mare eşec.

Vine „IBra" la AC Milan?

Cu totul altfel stau lucrurile la AC Milan, rivala locală a lui Cristi Chivu şi compania. Noul antrenor al „diavolilor", Massimiliano Allegri, venit de la Cagliari, trebuie să facă treabă tot cu „bătrânii" Zambrotta, Gattuso, Nesta, Inzaghi sau Ronaldinho. Salvarea ar putea veni însă de la explozia brazilianului Pato sau de la transferul de la Barcelona al lui Zlatan Ibrahimovici, mutare-bombă care se pune la cale chiar în aceste zile.

Dintre celelalte echipe, microbiştii români vor urmări cu atenţie, cel puţin până la finalul acestui an, evoluţiile lui AS Roma şi Napoli, plasate în aceleaşi grupe „europene" cu CFR Cluj, respectiv Steaua. Giallorossii nu trec prin cea mai fericită perioadă, resimţind din plin criza economică, în timp ce Napoli va încerca să „erupă" definitiv către vârfurile ierahiei din Serie A.

Se vor mai bate pentru poziţiile fruntaşe Genoa şi Palermo, cluburi la care s-a investit destul de mult în ultimii ani. Să n-o uităm nici pe Fiorentina lui Adi Mutu, echipa „viola" venind cu o imensă dorinţă de revanşă după un sezon 2009-2010 ratat.

Mutu „sare" opt etape

O revelaţie în perioada de pregătire a Fiorentinei, „Briliantul" Mutu îşi pregăteşte revenirea pe teren într-un meci oficial. Suspendarea de nouă luni a atacantului român în cazul „Sibutramina" va expira la 29 octombrie, astfel că Mutu va fi apt de joc în etapa a noua, în deplasarea echipei sale de la Catania.

Pe lângă consacraţii Mutu şi Chivu, „colonia" românilor din Serie A îi mai cuprinde pe „romanii" Lobonţ, Piţ şi Pena, „lazialul" Radu Ştefan şi Dorin Goian de la Palermo.

Programul primei etape

Azi

Udinese - Genoa - 19.00
AS Roma - Cesena- 21.45

Mâine

Bari - Juventus- 19.00
Chievo - Catania- 21.45
Fiorentina - Napoli- 21.45
AC Milan - Lecce- 21.45
Parma - Brescia- 21.45
Sampdoria - Lazio- 21.45
Palermo - Cagliari- 21.45

Luni

Bologna - Inter- 21.45
DigiSport

Pronosticurile sezonului

- Lupta pentru titlu: Inter, Juventus, AC Milan
- Lupta pentru locul patru (care duce în Liga Campionilor): Genoa, AS Roma, Napoli, Palermo, Sampdoria
- Lupta pentru locurile de Liga Europa: Lazio, Fiorentina, Udinese, Cagliari
- Echipe de mijlocul clasamentului: Parma, Catania, Bari
- Lupta pentru retrogradare: Bologna, Chievo, Brescia, Cesena, Lecce

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite