Comoara ascunsă a lui Dorinel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul Stelei a fost în ultimii ani protectorul unui copil abandonat în spital. Dorinel Munteanu şi Simona, soţia sa, ajută copiii de la Mănăstirea Dumbrava, din Alba.

În urmă cu trei ani, într-una din desele sale vizite la Mănăstirea Dumbrava, din judeţul Alba, liderul selecţiilor la echipa naţională a fost atât de sensibilizat de un copil, încât a decis, alături de soţia sa, Simona, să-l boteze şi să promită că-i va fi alături pentru restul vieţii.

”Povestea lui Niculae este una emoţionantă. A fost abandonat în spital de către mama sa la doar patru săptămâni de la naştere. Aceasta nu a putut să-l ţină pentru că nici soţul ei de atunci, nici tatăl ei nu doreau să aibă în casă un copil mic, aşa că l-au părăsit.

Eu l-am luat şi l-am adus la mănăstire. S-a făcut ca Dorinel Munteanu să vină să vorbească cu părintele Crişan şi să-l vadă pe micuţ. A întrebat ce e cu el, iar părintele i-a explicat ce păţise băiatul şi i-a spus că nu e botezat. Dorinel a fost aşa de înduioşat de situaţia lui, încât s-a decis să-i fie naş la botez”, ne-a explicat Amalia Cămărăşan, femeia care este ”mâna dreaptă” a părintelui Crişan, stareţul Mănăstirii Dumbrava şi duhovnicul tehnicianului stelist.

Fostă profesoară, doamna Cămărăşan ne-a povestit că antrenorul clubului din Ghencea vine des să se închine la lăcaşul sfânt situat la aproximativ 60 de kilometri de Alba Iulia: ”Dorinel şi soţia sa trec des pe la noi şi de fiecare dată le aduc copiilor dulciuri, jucării, îmbrăcăminte. Dorinel îl mai sună pe părinte şi-l întreabă mereu dacă are nevoie de ceva pentru copii sau pentru biserică”.

Puştii îl susţin

Fiecare apariţie a fostului internaţional la Dumbrava este salutată de toţi cei 53 de copii aflaţi în Centrul de Servicii Sfânta Veronica. ”Când îl vede pe Dorinel, Niculae, care va împlini în decembrie trei ani, le spune la toţi că vine naşul. Uşor, uşor, copiii s-au obişnuit şi îi spun toţi naşul”, povesteşte Amalia Cămărăşan.

De când Dorinel a semnat cu Steaua, băieţii şi fetele de la Centrul Sfânta Veronica nu ratează nici un meci al echipei roş-albastre: ”Chiar şi cei care ţineau cu Dinamo urmăresc jocurile Stelei, pentru că acolo este Dorinel Munteanu. Ei sunt cei mai mari stelişti!”, precizează cea care le este copiilor mamă, prietenă, soră mai mare.

În urmă cu ceva timp, Dorinel a venit şi a jucat fotbal alături de puştii de la Dumbrava. ”M-am lăudat la şcoală că am jucat fotbal cu Dorinel. Sunt stelist înfocat şi joc fotbal la echipa de juniori din Turda. Visul meu este să ajung ca el sau ca Dayro Moreno”, ne spune Andrei, un puşti de 14 ani.

Lobonţ le-a adus cadouri

Nu doar Dorinel Munteanu vine la Dumbrava. Dinamovistul Lobonţ şi ”veteranul” Ionel Ganea sunt doi dintre fotbaliştii care trec de câteva ori pe an pe la Alba, special pentru a-i vedea pe micuţi.  Pe ”lista” celor care vin la părintele Crişan mai figurează familia Iordănescu, Flavius Stoican, Cosmin Bărcăuan, Adrian Ilie, Răzvan Raţ. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite