Comentariu : Lucescu, rechinul rătăcit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comentariu : Lucescu, rechinul rătăcit
Comentariu : Lucescu, rechinul rătăcit

Şahtior Doneţk, echipa de fotbal antrenată de Mircea Lucescu, pare un rechin scăpat într-un delfinariu.

Aruncând o privire peste Liga Europa, se poate observa că, după primele două etape, ucrainenii au cea mai înfricoşătoare linie de clasament dintre cele 48 de competitoare: şase puncte din şase posibile, opt goluri marcate şi doar două primite.

Celor două victorii obţinute de liderul Grupei J, cu acelaşi scor (4-1 cu FC Bruges, în deplasare, şi 4-1 cu Partizan Belgrad, acasă), li se adaugă succesele cu Sivasspor, din play-off (3-0 şi 2-0).

Evoluţia „minerilor“ developează o concluzie frustrantă pentru deţinătoarea defunctei Cupe UEFA. Aritmetica pledează pentru Şahtior, club al cărui loc nu e în a doua competiţie continentală, ci dincolo, alături de cetaceele din Liga Campionilor.

Nu întâmplător, în sezonul trecut, FC Barcelona a avut doar două momente de slăbiciune în drumul spre trofeu: „dubla“ cu Chelsea, în semifinale, şi cea cu Şahtior, în grupele competiţiei din care esticii au retrogradat în Cupa UEFA.

Cu toată consideraţia pentru Timişoara, eliminarea din Liga Campionilor a echipei din Doneţk a fost doar unul dintre accidentele care conferă farmec fotbalului.

Uneori, sprintul lui Bucur poate încurca planurile unui adversar pregătit pentru sărbătoare inclusiv cu “Donbass Arena”, un stadion ce întrece cu mult timpul Europei de Est.

Iar absenţa lui Lucescu de pe bancă la acel 2-2 de la Doneţk (din cauza afecţiunii cardiace, tribut plătit anilor mistuitori din fotbal) relevă dependenţa totală a „portocaliilor“ de magistru.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite