Coltul specialistului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trebuie să riscăm mai mult Rezultatul cu Franţa este unul dătător de speranţe. Chiar dacă reprezentativa României nu a făcut un meci spectaculos, nu prea plăcut ochiului, care nu a

Trebuie să riscăm mai mult

Rezultatul cu Franţa este unul dătător de speranţe. Chiar dacă reprezentativa României nu a făcut un meci spectaculos, nu prea plăcut ochiului, care nu a avut un ritm prea ridicat şi nu a încântat. Din punctul de vedere al rezultatului nu cred că se putea mai mult.

A fost un joc de mare luptă în care ne-am apărat foarte bine, nu foarte departe de poarta noastră şi nu le-am creat spaţii adversarilor. Franţa nu şi-a creat prea multe ocazii de a marca, iar Ribery a fost blocat foarte bine. Dar după cum am jucat, nu puteam să emitem pretenţii să câştigăm acest meci. Nu cred că ne-am temut de francezi, dar am fost foarte prudenţi. Pentru început este bine.

Totuşi, trebuie să fim realişti: la meciurile care urmează, echipa naţională va trebui să atace mai mult pentru că, dacă vrea să se califice mai departe, nu îi sunt suficiente doar trei egaluri. Nu cred că trei puncte ne pot permite trecerea de grupe.

Desigur, un punct câştigat în faţa vicecampioanei mondiale trebuie să ne mulţumească. Mai ales pentru moralul echipei este foarte bine că l-a obţinut. Dar, repet, este necesar ca la partidele următoare să încercăm mai mult în faza de atac, să riscăm mai mult, să facem un presing mai agresiv în jumătatea adversă.

Fotbaliştii "tricolori" trebuie să aibă acele sclipiri prin Mutu, Daniel sau Marius Niculae şi poate printr-o fază fixă să reuşească să şi marcheze, eventual prin Dorin Goian. Ne este absolut necesar să obţinem măcar o victorie. Altfel ne va fi foarte, foarte greu să trecem de grupe.

Toată lumea poate aştepta mai mult de la Adrian Mutu, care a alergat foarte mult, s-a încadrat foarte bine în jocul echipei, dar nu a ieşit cu nimic în evidenţă. În mod sigur evenimentele petrecute în viaţa sa, cu decesul bunicii sale şi cu acel proces cu Chelsea Londra, l-au afectat, au lăsat urme asupra psihicului său. El nu s-a remarcat în mod special, după cum niciun jucător român nu a făcut-o. Jocul colectiv a fost foarte bine organizat.

Ritmul în care se joacă la acest turneu, din patru în patru zile, nu cred că este un impediment pentru fotbaliştii noştri. Mulţi dintre ei evoluează în străinătate şi sunt obişnuiţi. Ba chiar nici celor din campionatul nostru nu cred că le este prea greu. Nu cred că se pune problema că nu se vor reface. Asta ar fi ultima scuză pe care ar putea-o invoca.

Nu trebuie să fim răutăcioşi. Rezultatul este bun şi ne dă speranţe pentru meciurile următoare. Dar jocul este necesar să fie îmbunătăţit, mai ales că întâlnim vineri campioana mondială, Italia, apoi ne revedem cu adversara din preliminarii, Olanda.

În fiecare zi, un reputat specialist al fotbalului îşi va publica părerea în acest colţ de pagină.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite