Colosul din Bănie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai înalt atacant din Liga I, Jeremie Njock, a revenit cu gol la Universitatea Craiova după o pauză de un an, aducând trei puncte oltenilor din duelul cu FC Argeş. Revenit în ianuarie la Craiova, Njock a redebutat pentru olteni abia în etapa trecută cu FC Argeş, când a şi marcat.

Camerunezul Jeremie Njock (29 de ani) a devenit un personaj aparte în Bănie. Adulat, dar şi înjurat de fanii olteni de-a lungul anilor petrecuţi la gruparea craioveană, atacantul a avut conflicte şi cu oficialii echipei, dar, de fiecare dată, a căzut la pace cu aceştia şi a promis că se face băiat cuminte.

Njock a ajuns pentru prima dată la Universitatea Craiova în sezonul 2003-2004, transferat de la UTA, când a fost şi golgheterul echipei, cu 11 reuşite. Jeremie a plecat însă din Bănie după opt etape din turul campionatului următor şi a ales să semneze un contract cu Mons (Belgia), pentru ca mai apoi să ajungă la cvasinecunoscuta echipă franceză Stade Brestois.

Actualul patron al „juveţilor”, Adrian Mititelu, a fost cel care a insistat, în ianuarie 2007, pentru readucerea fotbalistului: „Am transferat cel mai valoros atacant pe care l-a avut Universitatea în ultimii ani. L-am convins cu greu. I-am dat un salariu mai mare decât al lui George Bush”. Atacantul primea 240.000 de euro anual.

Suspendat şi amendat de Universitatea

Njock nu a izbutit să se impună ca titular şi după o ceartă cu antrenorul Florin Cioroianu a fost împrumutat la AFC Tubize, echipă cu care a reuşit promovarea în prima ligă belgiană. În mai 2008, camerunezul a suferit însă o accidentare gravă la genunchi, care a necesitat două intervenţii chirurgicale.

Jeremie Njock a anunţat clubul că nu va mai putea juca fotbal cel puţin opt luni, dar oficialii olteni, sătui de fiţele sale, nu l-au crezut. Diriguitorii Craiovei au făcut memoriu la FRF (august 2008) pentru că atacantul nu s-a prezentat la reunirea lotului, suspendându-l trei luni şi diminuându-i salariul cu 10%.

Njock a vrut să dea clubul în judecată, dar până la urmă s-a împăcat cu Mititelu, deşi declarase că nu vrea să mai audă de Universitatea. Iar pe 14 ianuarie a venit la reunire în acelaşi avion cu antrenorul Nicolo Napoli. A continuat programul de recuperare, iar duminică a redebutat pentru „Ştiinţa”, înscriind singurul gol al meciului cu FC Argeş.

„Pentru asemenea meciuri l-am luat pe Njock, când nu putem s-o băgăm în poartă. Mă bucur că am anticipat bine, am spus că sper ca Njock să ne dea două-trei goluri de 1-0, să câştigăm datorită lui“, ne-a spus Mititelu.

L-a acuzat pe Rednic de retrogradarea Ştiinţei

Jeremie Njock nu a avut o relaţie bună cu antrenorii Craiovei. Primul a fost Mircea Rednic (2004), pe care l-a acuzat, peste ani, de retrogradarea Universităţii: „Rednic poartă o mare parte din vină pentru retrogradarea din 2005. A venit el şi a spus că vrea să schimbe tot lotul, după ce terminasem pe locul patru un sezon mai devreme. Asta ne-a dat peste cap. Rednic ne lucra pe la spate“.

Şi cu Balaci a avut un diferend, după ce acesta a spus că Njock nu este o pierdere pentru Craiova. „Cine e acest Balaci să vorbească?”, s-a întrebat atunci Njock. „Prinţul“ a replicat: „Dacă Njock va juca în retur pentru Craiova, înseamnă că şi eu mă voi reapuca de fotbal”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite