„Cocoşii“ jumuliţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După înfrângerea istorică în faţa Chinei, elevii lui Domenech, viitori adversari ai României pentru Euro 2012, au fost „tăvăliţi“ în presa franceză. Cu doar şase zile înaintea Mondialului, Franţa stă pe un butoi cu pulbere. Înfrângerea cu China a developat toate problemele echipei: atacanţii nu ştiu să înscrie, iar fundaşii nu ştiu să se apere.

Prestaţia elevilor lui Raymond Domenech din meciul pierdut în faţa Chinei cu 0-1, în ultimul amical înaintea CM, a fost aspru criticată în Hexagon. „Echipa a oferit o prestaţie palidă... jocul tricolorilor este în ceaţă... rezultat dezarmant... dezolare", sunt doar câteva dintre exprimările folosite în presa franceză după uimitorul rezultat obţinut în faţa naţionalei chineze, locul 84 în ierarhia FIFA.

Prestaţiile individuale ale jucătorilor au fost la rândul lor criticate, notele acordate de France Football nefiind mai mari de 5: „Ribery, fără soluţii şi fără intensitate - nota 4, Malouda, invizibil - 3, Govou - la fel de neproductiv ca şi în celelalte amicale - 3, Anelka, marea dezamăgire, nu a reuşit să fie nici măcar o dată periculos - 3".

Domenech dă vina pe Jabulani

În plus, „atacanţii nu au marcat niciodată în cele trei amicale", este semnalul de alarmă tras şi de către, „Equipe".Unicul gol al partidei din Reunion a fost marcat de către Deng Zhuoxiang, din lovitură liberă. Mingea a luat o traiectorie ciudată care l-a păcălit pe portarul Hugo Lloris, fiind din nou adusă în discuţie calitatea îndoielnică a mingii Jabulani.

„Această minge este făcută pentru a marca goluri. Trebuie doar să tragi la poartă", a declarat supărat Domenech. Aflat la al 76-lea meci pe banca francezilor, record în istoria naţionalei, acesta a recunoscut la final că are câteva motive de îngrijorare înaintea CM. „Ne-au lipsit prospeţimea şi spontaneitatea la finalizare. Dar avem o săptămână să lucrăm la acest aspect", a spus antrenorul francez.

Altfel, naţionala Franţei a ajuns ieri înainte de răsăritul soarelui în Africa de Sud, unde a fost întâmpinată de o orchestră de trompetişti şi mai mulţi fani „echipaţi" cu zgomotoasele vuvuzele.

Franţa

- Loc în clasamentul FIFA: 9
- Cea mai bună clasare:  (mai 2001 - mai 2002)
- Participări CM: 13
- Palmares: o Cupă Mondială, două Campionate Europene
- Cel mai valoros jucător: Ribery (Bayern) - 50.000.000 de euro

China

- Loc în clasamentul FIFA: 84
- Cea mai bună clasare: 37 (decembrie 1998)
- Participări CM: 1
- Palmares: -
- Cel mai valoros jucător: Du Wei (Hangzhou Greentown) - 1.500.000 de euro

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite