„Cocoşi“ sau „găini“?!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înaintea meciului cu România, trei dintre cei mai importanţi fotbalişti francezi, Ribery, Nasri şi Malouda, sunt aspru criticaţi pentru evoluţiile în tricoul naţionalei. Selecţionerul Laurent Blanc este indignat de faptul că atmosfera din jurul lotului este una tensionată chiar şi atunci când echipa câştigă.

Dacă cifra 13 e într-adevăr cu ghinion, atunci Franţa ar trebui să plece bătută din România. Motivul? De la eşecul cu Belarus (0-1) din startul preliminariilor, „albaştrii" au legat 12 meciuri consecutive fără înfrângere, inclusiv cu victorii în amicaluri contra Angliei, Braziliei şi pe terenul celor două gazde ale Euro 2012, Polonia şi Ucraina. În ciuda acestor rezultate pozitive, presa din Franţa este extrem de exigentă cu jucătorii lui Blanc. „De când n-a mai făcut Ribery un meci mare la naţională?" s-a întrebat retoric „France Football", atacându-l pe mijlocaşul lui Bayern pentru evoluţiile fără strălucire în tricoul „Les Bleus".

Mult mai şifonat este în aceste zile Samir Nasri, „ine­xistent" pe teren la Tirana, probabil mai mult cu gândul la proaspăta sa echipă de club, Manchester City. „Nu mai vreau să comentez prestaţiile individuale ale jucătorilor. Aceste discuţii creează probleme care în realitate nu există. Întrebaţi-mă alte lucruri!", s-a răstit Blanc la ziariştii care cereau justificări pentru forma slabă a lui Nasri. Un al treilea „cocoş" cu pretenţii jumulit este mijlocaşul lui Chelesea, Florent Malouda.

„S-a sacrificat să joace pe dreapta pentru a-i face loc pe stânga lui Ribery, dar n-a fost folositor nici în atac, nici în apărare", au remarcat jurnaliştii din Hexagon. Contra României, Ribery sigur va mai primi o şansă, dar locurile în echipă ale lui Nasri şi Malouda sunt ameninţate de Martin, Valbuena sau Menez, care vin tare din linia a doua.

Schimbări în apărare

„Dacă Albania ne-a pus atâtea probleme, cum va fi când îi vom avea în faţă pe Villa sau pe Rooney?", s-a întrebat „L'Equipe", trăgând un semnal de alarmă asupra fragilităţii din apărare. Contra României, din linia defensivă a lui Blanc va dispărea cu siguranţă Kaboul (va reveni Rami după o suspendare), în timp ce Bacary Sagna are şanse mari să fie titular pe dreapta în locul lui Reveillere. În schimb, Abidal va fi menţinut în continuare pe postul de stoper într-o poziţie rezervată, de obicei, accidentatului Mexes.

Albania 1
Ujkani - Dallku, Cana, Teli, Vangjeli - ­Bulku (Bakaj 69), Curri (Lala 24), Agolli - Skela (Hyka 46), Bogdani, Salihi.
Selecţioner: Josip Kuze

Franţa 2
Lloris - Reveillere, Kaboul, Abidal, Evra - M'Vila, A. Diarra - Malouda (Martin 81), Nasri, Ribery - Benzema.

Selecţioner: Laurent Blanc
Goluri: Bogdani 46 / Benzema 11, M'Vila 18
Stadion „Qemal Stafa" (Tirana): 20.000
Arbitru: Alexei Nikolaev (Rusia)

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite