„Cocoşei“ în faţa Franţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principala adversară a României în preliminariile Euro 2012 este neînvinsă în ultimele cinci meciuri „directe“ contra Braziliei, care este cvintuplă campioană mondială. Amicalul Franţa – Brazilia de astăzi îi stârneşte amintiri neplăcute doar selecţionerului gazdelor, Laurent Blanc.

În 1998, naţionala „Les Bleus" şi-a consumat momentul de glorie pe Stade de France, spulberând Brazilia lui Ronaldo cu 3-0 şi câştigând în premieră Cupa Mondială. Marele absent al finalei de acum 13 ani a fost chiar Laurent Blanc, actualul selecţioner al „cocoşilor", eliminat în semifinala cu Croaţia.

„Ce-am făcut în acea zi? Am realizat faptul că nu mă pot întoarce în trecut şi am încercat să-mi încurajez cât mai mult colegii. Apoi, pe parcursul meciului, m-am proiectat pe teren. Pe un post pe care l-am inventat", şi-a amintit cu amărăciune fostul libero al „cocoşilor". Iată că destinul îi oferă lui Blanc şansa de a fi în iarbă la „finala" mult visată: contra aceluiaşi adversar şi pe aceeaşi arenă. Nu mai contează faptul că vorbim despre o partidă amicală.

„Jucătorii mei trebuie să înţeleagă că nu vor avea multe ocazii de a juca împotriva lor. Brazilia e casa fotbalului. Pentru noi este testul suprem", a declarat Blanc. Tehnicianul francez ştie cât de mult a tras generaţia sa pentru a ajunge în fruntea lumii. "În 1992, Brazilia ne-a bătut cu 2-0 şi nici măcar n-am văzut mingea", a precizat Blanc.

De la acel meci, „cocoşii" au strâns o serie incredibilă de cinci meciuri consecutive fără înfrângere în disputele cu naţionala auriverde. De
altfel, brazilienii, de cinci ori campioni ai lumii, văd meciurile cu Franţa ca un adevărat coşmar: au pierdut finala din '98, dar au mai încasat-o la alte două Mondiale, în 1986 şi în 2006, de fiecare dată în sferturi.

Scandal în curtea Bosniei

Ultima partidă de verificare a Bosniei înaintea confruntării cu România (26 martie, la Zenica) a stârnit un imens scandal în sânul naţionalei ex-iugoslave. Cum amicalul cu Mexic din această noapte se va juca în SUA, la Atlanta, doi dintre internaţionalii bosniaci, vârful Ibricici (Lokomotiv Moscova) şi portarul Begovici (Stoke City) au refuzat să facă o deplasare atât de ostenitoare, susţinând că nu sunt puşi la punct cu pregătirea fizică.

Selecţionerul Susici s-a supărat, ameninţându-i pe cei doi cu sancţiuni. "Dacă va fi aşa, atunci mă voi retrage de la naţională!", a reacţionat Ibricici. Contra Mexicului nu va juca nici vedeta Edin Dzeko, lăsat să se acomodeze la noua sa echipă de club, Manchester City.

Amicale

Azi

Moldova - Andorra 16.00
Grecia - Canada 17.00
Armenia - Georgia 17.00
Belarus - Kazahstan 17.00
Iran - Rusia 18.00
Bolivia - Letonia 18.00
Macedonia - Camerun 18.30
Cehia - Croaţia 18.45
Azerbaidjan - Ungaria 19.00
Israel - Serbia 20.00
Turcia - Coreea de Sud 20.00
Albania - Slovenia 21.00
Bulgaria - Estonia 21.00
Luxemburg - Slovacia 21.15
Danemarca - Anglia 21.15
Malta - Elveţia 21.30
Belgia - Finlanda 21.30
Olanda - Austria 21.30
Polonia - Norvegia 21.30
Germania - Italia 21.45

Sport 1

Franţa - Brazilia 22.00

Sport.ro

Argentina - Portugalia 22.00

Dolce Sport 2

Spania - Columbia 22.30

Mâine

Mexic - Bosnia 03.00

*echipele scrise cu verde sunt adversarele României în campania pentru Euro 2012

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite