Cociş, la Portsmouth?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Răzvan Cociş (dreapta)
Răzvan Cociş (dreapta)

Liber de contract, internaţionalul român negociază un transfer la echipa clasată pe ultimul loc în Premier League. Astfel, Răzvan ţinteşte şi revenirea la naţională. Principala piedică în realizarea tranzacţiei este embargoul la transferuri impus „datornicilor“ de la Portsmouth de către federaţia engleză.

După Gabi Tamaş, care a ajuns la West Bromwich, în liga a doua, un alt jucător român este aproape de a juca în Regatul Britanic, de această dată în primul eşalon. Este vorba despre internaţionalul Răzvan Cociş, care s-a despărţit de ruşii de la Lokomotiv Moscova îşi caută echipă.

„Jucătorul este la Portsmouth, s-a înţeles cu englezii, dar se aşteaptă rezolvarea conflictului dintre club şi federaţie", ne-a spus impresarul fotbalistului, Tiberiu Petriş. Aşadar, negocierile sunt împiedicate de situaţia grea prin care trece „lanterna roşie" din Premier League.

Clubul, deţinut de magnatul arab Ali al-Faraj, este îngropat în datorii, atât către propriii jucători, cât şi către Fiscul din Marea Britanie, fiind pedepsit cu interzicerea la transferuri pentru o perioadă nedeterminată.

A pierdut naţionala

Dacă sancţiunea va fi ridicată de federaţia engleză în zilele următoare, Cociş va bate palma cu echipa antrenată de israelianul Avram Grant, care îi oferă românului un salariu de 600.000 de euro pe stagiune. Transferul în prima ligă engleză ar însemna o şansă enormă pentru Răzvan Cociş (27 de ani) de a-şi relansa cariera.

Convocat cu regularitate la echipa naţională în mandatul lui Victor Piţurcă, mijlocaşul a fost trecut pe linie moartă de la venirea lui Răzvan Lucescu, plătind astfel pentru desele accidentări şi meciurile puţine jucate în tricoul lui Lokomotiv.

Premier League, de cinci ani fără români

În acest moment, singurii jucători români care activează în fotbalul britanic sunt Gabi Tamaş, la West Bromwich, în liga a doua, şi Adrian Pătulea, componentul echipei de ligă a treia Leyton Orient. În schimb, ţara noastră nu a mai fost reprezentată la nivel de Premier League din sezonul 2004-2005, atunci când Cosmin Contra apăra culorile lui West Bromwich.

Ceilalţi „stranieri" care au trecut de-a lungul timpului prin eşalonul de elită al Angliei au fost Dan Petrescu, Gică Popescu, Ilie Dumitrescu, Florin Răducioiu, Viorel Moldovan, Ionel Ganea şi Adrian Mutu. De altfel, pentru a obţine transferul în Albion, orice jucător din afara Regatului trebuie să demonstreze faptul că a jucat 75 la sută din meciurile echipei naţionale a ţării sale în ultimii doi ani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite