Cociş, aproape de Schalke 04!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declarat transferabil de Lokomotiv Moscova, românul are şanse mari să ajungă în Bundesliga. Schalke 04 îl urmăreşte pe român de peste doi ani. Dacă va ajunge în Germania, Cociş va fi coleg cu Albert Streit.

După trei ani petrecuţi la Sheriff Tiraspol, românul Răzvan Cociş s-a transferat, la începutul lui 2007, la ruşii de la Lokomotiv Moscova.

Fotbalistul are contract cu gruparea moscovită până la 1 decembrie 2009, dar se va despărţi cu siguranţă de clubul moscovit, mai ales că a fost pus pe lista de transferuri.

Cociş este de mai bine de doi ani în atenţia celor de la Schalke 04, grupare care a dorit să-l cumpere de la Sheriff în 2006.

Atunci, negocierile s‑au împotmolit din cauza problemelor financiare, iar jucătorul a ajuns, în cele din urmă, la Moscova şi datorită relaţiilor bune dintre conducătorii de la Tiraspol şi cei ai ruşilor de la Lokomotiv.

Nemţii l-au monitorizat în continuare şi aşteaptă ocazia potrivită pentru a demara din nou discuţiile pentru român, care a declarat cu diverse ocazii că este mare fan al fotbalului german.

În prezent, oficialii lui Schalke 04 nu au înaintat nicio ofertă concretă, existând doar discuţii de principiu, prin care şi-au făcut cunoscut interesul pentru mijlocaşul “tricolor”.

Coechipier cu Streit

Dacă va ajunge la Schalke, Cociş ar fi al doilea jucător român al echipei pregătite de olandezul Fred Rutten.
 
Mijlocaşul german de origine română Albert Streit, născut în 1980, la Bucureşti, evoluează de la începutul acestui an la clubul german, după ce a semnat, în noiembrie 2007, un contract pentru patru ani.

Cociş ar putea fi coechipier cu fotbalişti cu nume în Eu­ro­pa şi nu numai: Ivan Rakitici, Kevin Kuranyi, Halil Altintop, Ze Roberto sau Gerald Asamoah.

Tot mai mulţi români, în Germania

Românii nu prea au avut căutare în Germania după Re­voluţie. Imediat după 1989, cei mai mulţi ju­că­tori au ales Spania şi Ita­lia pentru a‑şi continua cariera.

Pe la începutul anilor 2000, românii au redescoperit Germania, dar lucrurile nu au mers chiar aşa de bine. Totul până acum trei ani, când numărul lor a devenit tot mai mare.

În acest moment, în Bundesliga evoluează Marica, Vlad Munteanu, Sergiu Radu şi Emil Jula. Dacă acestora li se mai adaugă Albert Streit şi Maximilian Nicu, ajungem la un număr de şase fotbalişti, atât cât sunt şi în Serie A.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite