Coasta de Fildeş, prima echipă calificată în sferturile Cupei Africii pe Naţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drogba vrea să câştige competiţia din Africa
Drogba vrea să câştige competiţia din Africa

Echipa naţională a Coastei de Fildeş s-a impus, vineri seară, scor 3-1, în faţa reprezentativei Ghanei, într-un meci din etapa a doua a grupei B de la Cupa Africii pe Naţiuni 2010 şi a devenit prima echipă calificată în sferturile de finală ale competiţiei.

Golurile ivorienilor au fost reuşite de Gervinho (23), Tiene (67) şi Drogba (90), deşi din minutul 56 au evoluat în inferioritate numerică, după eliminarea lui Eboue. Unica reuşită a Ghanei i-a aparţinut lui Gyan, în prelungiri, din penalty.

Mijlocaşul lui Internaţional Curtea de Argeş, Emmanuel Kone, a fost doar rezervă pentru reprezentativ pregătită de Valid Halilhodzic.

În urma acestui rezultat, Coasta de Fildeş a adunat patru puncte şi nu mai poate pierde calificarea. Cum Togo s-a retras înainte de începerea competiţiei, pentru al doilea loc calificabil se vor lupta Burkina Faso şi Ghana, care se vor întâlni în ultimul meci al grupei. Burkinezii au nevoie doar de un rezultat de egalitate pentru a merge mai departe, după ce în prima rundă au remizat cu Coasta de Fildeş, în timp ce ghanezii se califică doar dacă înving.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite