Clubul Neuchatel Xamax, verificat după ce a fost cumpărat de cecenul Chagaev

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul Neuchatel Xamax, care are datorii de 2,6 milioane de euro, a fost reclamat de Liga de Fotbal din Elveţia ca urmare a situaţiei financiare apărute după preluarea grupării de către omul de afaceri cecen Bulat Chagaev, informează AFP.

"Departamentul privind licenţierea din cadrul Ligii de Fotbal Elveţiene a denunţat gruparea Neuchâtel Xamax în faţa Comisiei de Disciplină. Clubul nu a răspuns decât parţial la cererea de prezentare a informaţiilor privind situaţia financiară după preluarea echipei de către Bulat Chagaev", se arată într-un comunicat.

Cotidianul elveţian Le Matin Dimanche scrie că Neuchatel Xamax are datorii de 2,6 milioane de euro, majoritatea facturilor datând din perioada de după preluarea clubului de către Chagaev, în luna mai a acestui an.

Comportamentul cecenului a fost în repetate rânduri descris de mass-media locală. Ediţia electronică a publicaţiei 20 minutes a indicat, pe 28 august, că jucătorii de la Xamax au declarat că sunt terorizaţi de Chagaev. Potrivit sursei citate, după o înfrângere cu formaţia Lausanne, Chagaev a intrat în vestiarul jucătorilor săi însoţit de gărzi de corp înarmate. Extrem de nervos, el a vrut să-l ia la bătaie pe antrenorul Joaquin Caparros, care a fost demis ulterior, devenind al patrulea tehnician demis de la venirea omului de afaceri din Cecenia.

"După cumpărarea clubului şi evenimentele care s-au petrecut recent la Neuchâtel, departamentul privind licenţierea a cerut informaţii suplimentare de la noii conducători", se mai precizează în comunicatul forului elveţian.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite