"Clona lui Cruyff" cucereşte Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mijlocaşul de buzunar al Croaţiei, Luka Modrici, calcă apăsat pe urmele legendarului jucător olandez, cu care seamănă ca două picături Victoria croaţilor cu Germania (2-1) a grăbit

Mijlocaşul de buzunar al Croaţiei, Luka Modrici, calcă apăsat pe urmele legendarului jucător olandez, cu care seamănă ca două picături

Victoria croaţilor cu Germania (2-1) a grăbit ascensiunea unuia dintre cei mai talentaţi jucători ai Europei, un fotbalist care s-a născut şi cu un avantaj aparte.

La doar 22 de ani, noua senzaţie a fotbalului croat, Luka Modrici, a intrat în topul celor mai scumpi fotbalişti ai ţării sale, după ce s-a transferat în această vară de la Dinamo Zagreb la Tottenham Hotspur, echipă care a scos din buzunar fără regret 26 de milioane de euro.

Englezii s-au declarat chiar încântaţi că l-au putut cumpăra atât de uşor pe croat, despre care se credea că a semnat deja cu FC Barcelona. Născut pe 9 septembrie 1985, Modrici e comparat încă din perioada junioratului cu maestrul olandez Johan Cruyff, şi nu numai graţie fotbalului pe care-l joacă.

14, numărul magic

Micuţul croat a luat în serios asemănarea fizică uimitoare cu legenda olandeză - nici fiului lui Cruyff, Jordi, nu-i seamănă atât de mult - şi a cerut neapărat să poarte la orice echipă ar juca numărul 14, pe care Cruyff l-a făcut faimos.

Îndrăgostit de jocul lui Johan, Modrici a declarat în nenumărate rânduri că ar vrea să joace la FC Barcelona, la fel ca olandezul, însă catalanii, prinşi într-un final de sezon 2007-2008 haotic, au ratat transferul. "Am primit o ofertă foarte bună de la Arsenal, dar am decis să aştept. Vreau să joc din ce în ce mai bine pentru a le arăta celor de la Barcelona că merită să mă cumpere", a declarat recent Modrici.

A aşteptat degeaba. Dorit şi de Mircea Lucescu la Şahtior, croatul a fost cumpărat într-un final de Tottenham.

Bilici garantează

Parte a unui proiect impresionant gândit de managerul Juande Ramos pentru Tottenham, alături de nume ca Giovani Dos Santos, Modrici e văzut de selecţionerul croat Slaven Bilici ca omul care îi poate călca pe urmă lui Johan Cruyff şi pe teren. "E un veritabil star, cel mai bun jucător din Europa în acest moment", a declarat extaziat Bilici după victoria Croaţiei de vineri cu Germania, partidă la care Modrici a fost desemnat cel mai bun jucător.

Luka Modricie un veritabil star, cel mai bun jucător din Europa în acest moment
Slaven Bilici,
selecţioner Croaţia

Călit în Bosnia-Herţegovina

Deşi a aparţinut aproape toată cariera sa la seniori de unul dintre granzii Croaţiei, Dinamo Zagreb, Modrici a fost nevoit să accepte să fie împrumutat pentru a juca cât mai multe minute.

În sezonul 2003-2004, acesta a fost trimis în Bosnia-Herţegovina, la Zrinjski

Mostar, unde spune că a învăţat multe. "Dacă reuşeşti să joci în campionatul din Bosnia, poţi juca oriunde", a declarat jucătorul de un metru şi 69 de centimetri când a fost întrebat dacă poate evolua într-un campionat dur ca Premier League.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite