City s-a încălzit cu Valencia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adversara Timişoarei din Liga Europa a câştigat cu 2-0 ultimul amical al verii în faţa a 27.000 de spectatori. „Cetăţenii” debutează în noul sezon sâmbătă la Tottenham, după care se vor deplasa la Timişoara pentru prima manşă a play-off-ului Ligii Europa, programată joi, 19 august.

Fără mulţi dintre jucătorii care au participat la Cupa Mondială alături de naţionalele lor, Manchester City a arătat mai degrabă a echipă de pluton în amicalele verii. Astfel, „cetăţenii" au pierdut fără drept de apel testele precedente cu Sporting Lisabona (0-2), New York Red Bulls (1-2), Inter Milano (0-3) şi Borussia Dortmund (1-3).

Excepţia, atât ca rezultat cât şi ca joc, a reprezentat-o ultimul amical înaintea noului sezon, disputat pe teren propriu în faţa Valenciei. Introducerea lui Jerome Boateng, Nigel De Jong, David Silva şi Carlos Tevez în garnitura de start au adus exact prospeţimea de care avea nevoie jocul lui Manchester City.

Mai întâi, Boateng l-a servit excelent pe Gareth Barry după o cursă impetuoasă în flancul drept. Apoi Jo, brazilianul adus în 2008 de la ŢSKA Moscova pentru 24 de milioane de euro (dar care a prins doar 15 meciuri în tricoul lui City), a închis tabela după o combinaţie de efect între Tevez şi Vieira, care a făcut şah-mat defensiva spaniolilor. De altfel, atacantul argentinian se anunţă drept principalul pericol pentru bănăţeni.

Pleacă Robinho şi Adebayor, vine Balotelli

Pe lângă jocul convingător al adversarei de joia viitoare, sfârşitul de săptămână mai aduce încă două veşti pentru FC Timişoara. Una bună: englezii fac curăţenia de vară, numele vehiculate la capitolul plecări fiind cele ale lui Craig Bellamy, Roque Santa Cruz, Emmanuel Adebayor, Shaun Wright-Phillips şi Robinho. Cealaltă proastă: în locul lor, Mancini încearcă să-i aducă încă de săptămâna asta pe James Milner, de la Aston Villa, şi pe Mario Balotelli, de la Inter Milano.

Echipa lui Manchester

În meciul cu Valencia, Manchester City a folosit următoarea echipă: Hart (Given 46) - Richards, Boateng (K. Toure 46), Kompany (Ibrahim 78), Kolarov (Cunningham 73) - Barry (Weiss 68), De Jong (Vieira 46), Y. Toure (Lescott 62), Silva (Wright-Phillips 36) - Tevez (Johnson 36), Adebayor (Jo 73).

Ce au făcut ceilalţi adversari ai românilor

VASLUI Lille a remizat 1-1 în deplasare cu Rennes. Golul oaspeţilor a fost marcat de senegalezul Moussa Sow. Lille: Landreau - Debuchy, Rami, Beria, Emerson - Balmont, Rio Mavuba, Dumont (De Melo 53) - Sow (Obraniak 79), Frau (Gervinho 65), Hazard

STEAUA Grasshopper Zürich a pierdut ieri pe teren propriu cu 1-2 în faţa lui Young Boys Berna. Pentru „lăcuste" a marcat Renalla în minutul 78. Grasshopper: König - Paulo, Smiljanici,Vallori, Voser - Cabanas, Salatici - Lang (Emeghara 85), Bundebele (Colina 85), Lenjani (Adili 43) - Rennella

UNIREA URZICENI Hajduk Split a jucat aseară cu Sibenik după închiderea ediţiei

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite