Manchester City anunţă pierderi record

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manchester City a anunţat miercuri că a încheiat sezonul 2008/09 cu un deficit de 92,6 milioane lire sterline (circa 103 milioane euro), sumă record în istoria fotbalului englez.


''Rezultatele financiare sunt reflectarea schimbărilor rapide survenite în cadrul clubului şi a unui plan de investiţii pe termen lung al consiliului de administraţie şi al proprietarilor pentru punerea în practică a unui model economic viabil în viitor'', a justificat directorul financiar, Graham Wallace.

''Noi am spus întotdeauna că această transformare va dura mulţi ani şi acest lucru se reflectă în cifrele actuale'', a adăugat el.

City a fost cumpărat în vara anului 2008 de familia regală din Abu Dhabi, care s-a lansat într-o ambiţioasă şi costisitoare politică de cumpărare de staruri. Rezultatele anunţate miercuri nu iau în calcul transferurile realizate în ultima perioadă estivală de transferuri.

Cifra de afaceri a clubului a crescut cu 6 la sută, ajungând la 87 milioane lire sterline, cu o creştere de 12 la sută a veniturilor din drepturile de televiziune.

Dezamăgiţi de rezultatele echipei, responsabilii clubului l-au demis la sfârşitul lunii decembrie pe antrenorul Mark Hughes, înlocuindu-l cu italianul Roberto Mancini.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite