Ciprian Marica, atacantul cel mai ineficient

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dintre toţi atacanţii convocaţi de Lucescu, vârful lui VfB Stuttgart a marcat cele mai puţine goluri în campionat, dar va fi titular cu Lituania. Ciprian Marica, Marius Niculae, Ionel Dănciulescu, Florin Costea şi Gigel Bucur sunt atacanţii convocaţi de Lucescu pentru meciul de sâmbătă, cu Lituania.

Deşi în formula de atac a naţionalei numele lui Ciprian Marica pare bătut în cuie, realitatea demonstrează că acesta nu se află în cea mai bună formă. Practic, în campionatul recent încheiat în Germania, vârful lui Stuttgart n-a reuşit să marcheze decât de patru ori, fiind cu mult în urma celorlalţi atacanţi chemaţi de Lucescu la naţională.

Cel mai bine plasaţi sunt Florin Costea şi Gigel Bucur, care au câte 17 goluri, urmaţi de Dănciulescu şi Marius Niculae, cu 12, respectiv, 11 reuşite, însă Răzvan dă semne că ar vrea să mizeze tot pe Marica. „Ciprian trebuie să aibă o motivaţie foarte mare la naţională.

El este apreciat la Stuttgart, iar echipa sa a avut un sezon bun, la care a contribuit şi el”, a afirmat Lucescu despre jucătorul pe care l-a urmărit în ultima etapă din Bundesliga, la meciul Bayern München - VfB Stuttgart 2-1. Selecţionerul a discutat cu fotbalistul după acea partidă şi l-a asigurat de sprijinul său. El intenţionează să folosească în Lituania cuplul Marica- Dănciulescu, mizând pe explozia primului şi pe calităţile de marcator ale celui de-al doilea.

Lituanienii, cu atac redus

Dacă România are cinci variante pentru atac, antrenorul Lituaniei, Jose Cuceiro, s-a limitat în a convoca numai doi jucători, vârfuri de meserie. Unul dintre ei este debutant, Luksys, iar cel de-al doilea e căpitanul Danilevicius, de la Livorno, care n-a avut nici el un sezon reuşit, înscriind, la fel ca Marica, patru goluri pentru echipa de club.

Răzvan a renunţat la favoriţii lui Victor Piţurcă

image


La prima acţiune în calitate de selecţioner, Răzvan Lucescu a renunţat la patru dintre jucătorii pe care Piţurcă se baza constant. Tamaş (foto), Cociş, Codrea şi Nicoliţă nu se regăsesc în lot, din motive neprecizate de selecţioner.

În locul lor, Lucescu a chemat fotbalişti ieşiţi de ani buni din circuitul naţionalei. Mara n-a mai jucat de opt ani sub tricolor, Alexa şi Dănciulescu de cinci ani, iar Tibi Ghioane revine după patru ani de absenţă.

41 de goluri au marcat împreună pentru echipa naţională toţi jucătorii convocaţi de Lucescu la acţiunea cu Lituania.


image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite