Ciobi, pe urmele lui Dinu şi Andone

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dinamo – NK Varazdin  azi, ora 21.00, Digi Sport 1, Liga Europa, turul III preliminar

Liviu Ciobotariu va debuta azi în Europa din postura de antrenor al roş-albilor, aşa cum au făcut-o şi „Mister" sau „Fălcosul". Au fost 13 tehnicieni care de pe banca „câinilor" au făcut primii paşi într-o competiţie internaţională, iar dintre aceştia doar opt s-au calificat în fazele următoare.

„Suntem nerăbdători să începem cu dreptul şi suntem pregătiţi pentru această partidă. Trebuie să tratăm meciul cu mare seriozitate pentru că unul dintre obiectivele noastre este să trecem în grupele Ligii Europa. Ne dorim să readucem suporterii la stadion, pentru noi sunt al 12-lea jucător", şi-a început „Ciobi" discursul. Şi, într-adevăr, antrenorul de 40 de ani va debuta azi în Europa după ce până acum a mai pregătit echipe ca CS Otopeni, Internaţional Curtea de Argeş sau Pandurii, formaţii care nu au activat niciodată la acest nivel. Astfel, Ciobotariu se alătură unor tehnicieni de calibru ca Mircea Lucescu, Cornel Dinu sau Angelo Niculescu care au pornit în „aventura" europeană de pe banca roş-albilor. Din totalul acestor antrenori doar opt s-au calificat mai departe, în timp ce „Il Luce" sau Ţălnar fac parte din categoria celor care nu au debutat cu succes.

Dinu, indicaţii de la fereastră

Liviu Ciobotariu pregăteşte partida cu Varazdin în colaborare cu Cornel Dinu. Internat la Terapie Intensivă, la Spitalul Floreasca, din cauza unui infarct suferit săptămâna trecută, „Mister" are, de la fereastra rezervei sale, vedere directă către arena „Dinamo". „Procurorul" a putut urmări de la geam antrenamentul de marţi al „câinilor", după care i-a transmis, telefonic, lui „Ciobi" observaţiile sale tehnico-tactice. Dinu plănuieşte să urmărească meciul din această seară tot de la fereastră, ascultând la TV numai comentariul. „Starea domnului Dinu este una stabilă. A urmărit antrenamentul echipei. Noi îl aşteptăm din nou alături de noi", a spus preşedintele Nicolae Badea.

Despre NK Varazdin

- În afară de veteranul Vugrinec (36 de ani), media de vârstă a echipei este undeva în jurul a 22 de ani.
- Lotul lui Varazdin este alcătuit doar din jucători croaţi, majoritatea crescuţi în propria pepinieră.
- În tururile preliminare precedente a trecut de Lusitanos din Andorra (5-1 şi 1-0) şi de Rîbniţa din Moldova (1-1 şi 3-1).

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite