Cine va fi transferul verii în Europa?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criza a afectat serios finanţele marilor echipe, vara aceasta fiind una extrem de săracă în transferuri „bombă“. Există însă premise pentru adevărate şocuri în perioada imediat următoare. Barcelona visează în continuare la Cesc Fabregas, Real Madrid a pus ochii pe Neymar, iar Manchester United îl consideră pe Alexis Sanchez „noul Cristiano Ronaldo“.

Neymar (19 ani), Santos. Cotă de piaţă: 25 de milioane de euro. De la original, Brazilia a propus zeci de „Noi Pele", dar niciunul nu s-a apropiat de valoarea „Perlei Negre" mai mult ca Neymar. Motiv pentru marile cluburi europene să pornească o adevărată „vânătoare" pentru semnătura vedetei de nici 20 de ani a lui Santos. Ernesto Bronzetti, un reputat impresar italian, anunţa săptămâna trecută că Real Madrid a pus mâna pe jucător pentru 40 de milioane de euro. Până acum, nu s-a oficializat însă nimic! Neymar mai este dorit de Barcelona, Manchester United, Chelsea sau Juventus.

- Alexis Sanchez (22 de ani), Udinese. Cotă de piaţă: 18,5 milioane de euro. Chilianul a explodat pur şi simplu în ultimul sezon din Serie A. Cele 12 goluri şi 10 pase decisive nu doar că au contribuit la locul de Liga Campionilor ocupat de Udinese, dar au şi atras atenţia marilor echipe din Europa. Barcelona a oferit 30 de milioane de euro, plus Bojan sau Jeffren, Manchester United ar da 32 de milioane pe „noul Cristiano Ronaldo", în timp ce Manchester City a pus la bătaie nu mai puţin de 40 de milioane de euro. Oficialii echipei italiene speră însă să scoată un preţ şi mai bun!

- Javier Pastore (21 de ani), Palermo. Cotă de piaţă: 17 milioane de euro. Maurizio Zamparini, preşedintele lui Palermo, i-a fixat preţul argentinianului la 50 de milioane de euro. Cu toate astea, şeful lui Goian pare resemnat cu ideea că vara asta îl va pierde pe Pastore. Barcelona, Chelsea, Manchester City şi surprinzător Malaga, echipă recent cumpărată de şeicul Abdullah Al Thani din Qatar, îl vor pe „urmaşul lui Messi". Curajoasa Malaga a făcut chiar o ofertă de 35 de milioane de euro!

- Cesc Fabregas (24 de ani), Arsenal. Cotă de piaţă: 55 de milioane de euro. Mai vechea ţintă a Barcelonei ar mai putea rămâne un sezon pe „Emirates". Arsenal i-a stabilit un preţ de 40 de milioane de euro, cu cinci mai puţin decât tot bugetul de transferuri al catalanilor. Sandro Rosell, preşedintele clubului blaugrana, a declarat că în aceste condiţii Fabregas va rămâne în Anglia. Nu însă şi dacă Real Madrid sau Manchester City sunt dispuse să accepte condiţiile „tunarilor".

- Sergio Aguero (23 de ani), Atletico Madrid. Cotă de piaţă: 36 de milioane de euro. „Kun" i-a şocat la finalul sezonului pe fanii şi oficialii lui Atletico, spunând deschis că vrea să plece la altă echipă, deşi mai are trei ani de contract. Imediat au apărut zvonuri cum că rivalii de la Real Madrid ar oferi 45 de milioane de euro pentru ginerele lui Maradona. Messi i-a făcut şi el „lobby" colegului său de la naţională, în timpul pregătirilor pentru Copa America, să meargă la Barcelona. Nu în ultimul rând, Chelsea îl consideră înlocuitorul perfect pentru Drogba.

200 de milioane de euro a oferit Manchester City pentru Cristiano Ronaldo, dar portughezul preferă să rămână la Real Madrid.

Top 5 transferuri ale verii

Jucător                                    Mutare                Preţ*
1. Zlatan Ibrahimovici**    Barcelona - AC Milan     24
2. Manuel Neur    Schalke - Bayern München        22
3. Phil Jones    Blackburn - Man. United             19,3
4. Jordan Henderson    Sunderland - Liverpool      18
5. Edinson Cavani**    Palermo - Napoli                12

*sumele sunt exprimate în milioane de euro
**au fost activate opţiunile de cumpărare după împrumut

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite