Cine sare după titlu?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Duelul dintre Drogba (stânga) şi Evra va fi unul dintre punctele de atracţie ale disputei de astăzi
Duelul dintre Drogba (stânga) şi Evra va fi unul dintre punctele de atracţie ale disputei de astăzi

Cu şase etape înainte de finalul sezonului, United şi Chelsea se întâlnesc într-un meci decisiv. La capătul unei stagiuni epuizante, „boxerii“ Manchester United şi Chelsea sunt gata pentru „ultima repriză“. Va fi o victorie la puncte sau prin KO?

Astăzi, 3 aprilie, oraşul Manchester va fi gazda a două „încleştări" de importanţă majoră pentru sportul britanic. În primul rând, „regele" boxului profesionist, David Haye, îşi va pune în joc centura mondială contra lui John Ruiz.

Însă, în ordine cronologică, primul gong va bate în jurul prânzului pe „ringul" Old Trafford. În colţul „roşu", campioana din ultimii trei ani, United-ul lui Sir Alex Ferguson. În colţul „albastru", Chelsea, care şi-a pierdut supremaţia din perioada 2005-2006 chiar în favoarea „diavolilor".

Aşadar, precedentele cinci ediţii din Premier League au fost adjudecate de cele două combatante. Astăzi, cine câştigă va sprinta aproape decisiv către un nou titlu, cu cinci „garduri" rămase până la finalul stagiunii. La egal, în cursă va reveni şi Arsenal.

United - fără Rooney

Înainte de implicarea financiară pe „Stamford Bridge" a miliardarului rus Roman Abramovici, rivalitatea dintre Manchester United şi Chelsea nu exista. Acum, cele două îşi dispută întâietatea nu numai în Anglia, ci şi în Europa, aşa cum s-a întâmplat în 2008, când finala Ligii Campionilor a revenit „diavolilor".

De altfel, aceasta este marea „gaură" din palmaresul în formare al „albaştrilor" londonezi, la cârma cărora a ajuns însă Carlo Ancelotti, câştigător al Ligii în 2003 cu AC Milan. „Este cea mai frumoasă amintire din cariera mea", a spus tehnicianul italian despre finala jucată acum şapte ani chiar pe „Old Trafford".

Teoretic, derby-ul cu Chelsea nu a picat extrem de bine pentru echipa lui Sir Alex Ferguson. Comparativ cu adversarii lor, „diavolii" au jucat la mijlocul săptămânii la München, cu Bayern, iar golgheterul Wayne Rooney s-a „rupt" pentru trei săptămâni, urmând să fie înlocuit de bulgarul Berbatov, trecut în rezervă în ultima perioadă.

Chelsea - fără apărare

Totuşi, balanţa este echilibrată de absenţele numeroase din tabăra lui Chelsea. În special în defensivă, acolo unde sunt indisponibili din diferite motive Ashley Cole, Carvalho, Bosingwa şi sârbul Ivanovici. Nu va juca nici ghanezul Essien, în schimb Drogba s-a refăcut şi va fi în teren. Premise suficiente pentru a aştepta un meci spectaculos, „cu
garda jos".

Programul candidatelor la titlu

Man. United  72 de puncte

Chelsea (a)
Blackburn (d)
Man. City (d)
Tottenham (a)
Sunderland (d)
Stoke City (a)

Chelsea  71 de puncte

Man. United (d)
Bolton (a)
Tottenham (d)
Stoke City (a)
Liverpool (d)
Wigan (a)

Arsenal 68 de puncte

Wolverhamp. (a)
Tottenham (d)
Wigan (d)
Man. City (a)
Blackburn (d)
Fulham (a)

Tabel
Tabel
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite