Chivu s-a regenerat cu „diavolii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La primul meci după o lună de pauză, fundaşul român a pus umărul la victoria cu 1-0 a lui Internazionale în derby-ul oraşului Milano.

Ultima întâlnire cu "diavolii" de la AC Milan fusese de coşmar pentru Cristi Chivu. Astfel, în aprilie 2011, fostul internaţional român părăsea terenul eliminat şi huiduit de proprii fani într-un meci pierdut fără drept de apel de Inter cu scorul de 3-0. E posibil ca de-atunci să fi început declinul lui Chivu: şi-a pierdut locul de titular, iar oficialii nerazzurrilor n-au mai avut motive destul de puternice în vară pentru a demara negocierile de prelungire a contractului.

În aceste condiţii, pe fostul căpitan al naţionalei României l-a prins iarna fără să ştie ce va face peste câteva luni, la finalul actualului sezon, când îi expiră înţelegerea cu Inter. Mai mult, relaţia dintre Chivu şi gruparea milaneză s-a răcit considerabil la cumpăna dintre ani pe fondul tratativelor în van purtate de fraţii Becali, impresarii fotbalistului.

L-a anihilat pe Boateng

Intrat în ultimele şase luni de contract, Chivu poate semna liber cu orice altă echipă încă din această perioadă de mercato, însă a fost sfătuit să aştepte până în luna iunie pentru a-şi căuta noua destinaţie. Recuperat şi după o uşoară accidentare, Chivu a revenit în atenţia antrenorului Claudio Ranieri cum nu se poate mai bine pentru a alunga fantomele trecutului, adică împotriva celor de la AC Milan.

Folosit 23 de minute în „Derby della Madonnina" disputat duminică seară, Chivu a demonstrat că mai are multe de spus la nivel înalt. „În finalul meciului, Ranieri a apelat la român pentru a da echilibru echipei. Din acel moment, Boateng nu s-a mai văzut", a notat presa italiană, remarcând faptul că fundaşul lui Inter a jucat fără greşeală deşi nu mai evoluase într-o partidă oficială de la începutul lui decembrie.

Cu această nouă victorie (1-0, gol Milito), a opta din ultimele nouă runde, Chivu şi compania s-au reînscris în lupta pentru titlu în Serie A, aflându-se acum la numai şase puncte de liderul Juventus.

Mutu, jucătorul etapei în Serie A

„Dubla" lui Mutu din meciul Cesena - Novara (3-1) i-a adus atacantului român numeroase cuvinte de laudă din partea jurnaliştilor italieni. Astfel, majoritatea ziarelor din Cizmă l-au ales jucătorul etapei, în faţa altor performeri ai rundei, precum Klose (Lazio), Giovinco (Parma), Vucinici (Juventus) sau Kjaer (AS Roma). „Reuşeşte o dublă, ajunge la 101 goluri în Serie A, provoacă două penaltyuri, se implică şi în faza autogolului lui Rinaudo. Mutu a fost într-o zi de graţie", a rezumat agenţia Datasport, care i-a acordat „Briliantului" nota 8, echivalentă cu o „partidă extraordinară".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite