Chivu, „victima“ lui Mourinho!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contra Sampdoriei (0-1), Cristi Chivu a fost folosit ca mijlocaş stânga, opţiune care l-a costat scump pe Jose Mourinho. „Santon (n.r. - preferat lui Chivu pe flancul stâng al defensivei) le-a făcut un cadou adversarilor la faza golului.

Deci nu se poate vorbi despre erori tactice!”, s-a apărat Mourinho, comentând reuşita decisivă a lui Pazzini din minutul 72. Totuşi, tehnicianul „a uitat” să amintească de o mutare lipsită de inspiraţie pe care a făcut-o cu zece minute înainte ca gazdele să înscrie.

Presa l-a criticat

Mourinho i-a scos pe Vieira şi pe Balotelli şi i-a introdus pe Stankovici şi pe Chivu, românul preluând rolul de mijlocaş lateral stânga, un post pe care căpitanul naţionalei României nu se simte în largul lui. Practic, l-a expus criticilor.

„Nu a reuşit să-i sprijine pe atacanţi. A naufragiat şi el pe final!”, a comentat „Gazzetta dello Sport” prestaţia lui Chivu, notându-l cu 5,5.

„Briliantul” a reuşit doar parţial să-l mulţumească pe tehnicianul Fiorentinei, Cesare Prandelli, care l-a folosit titular în deplasarea de la Livorno (1-0), în dauna muntenegreanului Jovetici. „Mai combativ decât în meciurile anterioare!”, a fost caracterizarea făcută lui Mutu de întreaga presă italiană. Au lipsit însă realizările tehnice, decarul „Viola” trecându-şi în cont un singur şut spre buturile adverse.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite