Chivu, primul gol cu „noul cap“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românul a adus victoria Interului cu Cesena (3-2) de miercuri seară. A fost prima reuşită cu capul după accidentarea din ianuarie 2010 . După meciul mai puţin reuşit de sâmbătă, cu Bologna, fundaşul român s-a revanşat în faţa suporterilor de pe „Giusseppe Meazza“ cu o evoluţie magistrală.

Anul trecut, la 6 ianuarie, Cristi Chivu vedea moartea cu ochii după o ciocnire cap în cap cu atacantul lui Chievo, Sergio Pellissier. Nimeni nu bănuia că pentru fundaşul român se anunţa de fapt un an de excepţie, în care avea să realizeze o „triplă" istorică alături de Inter - campionat, cupă, Liga Campionilor - şi să câştige Supercupa Italiei şi Campionatul Mondial al Cluburilor. Totuşi lipsea ceva: un gol special! Chivu a dat unul (şi ce gol), la 24 aprilie anul trecut, cu Atalanta, dar trebuia să depăşească şi pragul psihologic al unei reuşite cu capul. Aceasta a venit într-un final miercuri seară, în restanţa cu Cesena şi într-un moment cum nu se putea mai favorabil, atât pentru Chivu, cât şi pentru Inter. Cadrul a fost parcă regizat!

Echipa lui Leonardo a condus cu 2-0 după un sfert de oră, a fost egalată până în minutul 30, pentru ca în prelungirile primei reprize, Cristi să puncteze decisiv din centrarea lui Maicon. Puţin mai devreme, lobul său superb, cu exteriorul, fusese scos de pe linia porţii de fundaşul Colucci. După evoluţia criticată din meciul cu Bologna, de sâmbătă, românul are, iată, Italia la picioare! Ediţia de ieri a reputatului cotidian italian „Gazzetta dello Sport" (foto) i-a dedicat prima pagină lui Chivu, în portret de erou. De altfel, superlativele la adresa românului s-au regăsit în toată presa din peninsulă. A fost declarat omul meciului pe toate site-urile de casă ale Interului, pe Goal.com, Tuttomercatoweb, Datasport, dar şi pe altele.

„Te iubesc Adelina!"

Imediat după gol, românul şi-a dat jos casca şi, după ce a reuşit să „scape" din îmbrăţişarea lui Maicon şi a lui Biabiany, s-a îndreptat spre camera de luat vederi, şi-a sărutat inelarul şi i-a transmis un „Te iubesc!" soţiei Adelina. Chivu şi-a reluat apoi locul în teren, mângâindu-şi pe drum cicatricea, semn, probabil, că tot ce-a fost mai rău s-a dus.

"Ce căutam în careu la centrarea lui Maicon? Păi, fireşte, încercam să dau gol."
Cristi Chivu fundaş Inter

"Dedic acest gol soţiei şi întregii mele familii. Nu e primul cu capul, e primul cu noul meu cap!"
Cristi Chivu fundaş Inter

A făcut henţ în careu, dar a scăpat de penalty

image

FC Inter News l-a desemnat pe Chivu omul meciului şi l-a notat cu 7

Golul său a apropiat-o pe Inter la şase puncte de liderul AC Milan, dar românul se putea transforma uşor din înger în demon pentru echipa sa. Centralul Russo a ţinut însă cu „nerazzurrii"! După un gol anulat lui Giaccherini pentru ofsaid (min.74), la scorul de 3-2, fază la care atacantul Cesenei a văzut al doilea galben pentru că a lovit mingea după fluierul arbitrului, Chivu a jucat mingea cu mâna în careu. Nu s-a acordat însă penalty, deşi Cristi recunoaşte cu fair-play: „n-a fost nimic intenţionat, dar, dacă arbitrul voia să dea penalty, dădea. Aveam mâna la spate, sincer nici nu ştiu unde s-a dus mingea".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite