Chivu, „lăncier de aur”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românul a fost introdus în formaţia ideală a echipei Ajax. Evoluţiile lui Cristian Chivu la echipa olandeză Ajax Amsterdam nu au fost uitate, fiind amintite de presa din Italia.

Site-ul italian firenzeviola.it, în dorinţa de a prefaţa dubla Fiorentina – Ajax, din şaisprezecimile de finală ale Cupei UEFA, care se va disputa în februarie 2009, a realizat un „11” ideal al echipei olandeze.

Dacă în poartă l-au pus pe Edwin Van Der Sar, considerat titular de drept, nu a fost uitat nici Bogdan Lobonţ, ca rezervă, goalkeeperul român jucând şi la Ajax, şi la Fiorentina.

Căpitanul echipei naţio­nale a României, Cristian Chivu, a fost introdus în cea mai bună linie de fundaşi alături de Jaap Stam, Frank De Boer şi Maxwell.

Ca mijlocaşi la închidere sunt nominalizaţi Wesley Sneijder şi Edgar Davids, iar compartimentul ofensiv este alcătuit din Rafael Van der Vaart, Clarence Seedorf şi Marc Overmars.

Ca vârf împins a fost pus finlandezul Jari Litmanen.

Din fericire pentru jucătorii Fiorentinei, toţi aceşti fotbalişti ai Ajax-ului din anii ’90 nu mai evoluează pe Amsterdam Arena, ci pe la alte echipe sau chiar s-au retras.

Cristian Chivu a jucat la echipa din capitala Olandei între anii 1999 şi 2003, în 107 meciuri, a marcat 13 goluri, cucerind un titlu de campion, în sezonul 2001-2002, după care s-a transferat în Italia, la AS Roma.

Pe la Ajax au trecut cinci români

În afara lui Cristi Chivu, la cunoscuta echipă olandeză au mai evoluat portarul Bogdan Lobonţ şi până în sezonul trecut George Ogăraru şi Nicolae Mitea. Antrenorul Ştefan Kovacs a făcut istorie la Ajax, câştigând inclusiv o Cupă a Campionilor Europeni.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite