Chivu întâlneşte iar coşmarul Manchester

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 10 aprilie 2007, AS Roma, cu românul pe teren, a încasat şapte goluri de la United. Ieri, la Nyonv (Elveţia), a avut loc tragerea la sorţi pentru optimile Ligii Campionilor, dar şi pentru 16-imile Cupei UEFA.

Cristi Chivu, fundaşul lui Inter Milano, are parte de un adversar de primă mână, Manchester United. Cu toate acestea, premisele sunt bune pentru italieni. În primul rând, istoria ultimelor patru sezoane e de partea italienilor care se bazează pe o nouă regulă împământenită în această competiţie: deţinătoarea trofeului nu a reuşit să depăşească faza „optimilor“ în următorul an.

Pe această listă s-au înscris Milan, Barcelona, Liverpool şi FC Porto. În al doilea rând, interiştii au o foame mare de performanţe europene odată cu venirea potentului antrenor Jose Mourinho. De ­altfel, acesta a fost şi visul portughezului, acela de a întâlni campioana Europei în „optimi“.

Ştie că a avut probleme cu echipele mici, un adversar puternic fiind soluţia ideală în vederea unei calificări. Mai mult, există şi ambiţii personale printre jucătorii de la Inter. Aici, le-am numi pe cele ale lui Chivu şi Mancini, doi foşti fotbalişti care au cunoscut umilinţa pe „Teatrul Viselor“, scor 7-1, pe vremea când erau la AS Roma.

„Echipa noastră e mai înfometată ca niciodată după trofee. Ca să ajungem în finală, trebuie să depăşim multe echipe. Am putea începe cu formaţiile grele. Putem bate pe oricine“, a spus Cristi Chivu. Întâlnirea Inter - Manchester va însemna şi o dispută între doi antrenori care nu se prea iubesc, Jose Mourinho şi Alex Fergurson.

„Pot spune că sunt satisfăcut în urma tragerii la sorţi pentru că vreau să jucăm împotriva celor mai buni. Manchester este o superechipă, iar Ferguson este un mare antrenor. Vom avea o foarte mare motivaţie să eliminăm un asemenea adversar. Sper să le facem suporterilor noştri o mare bucurie“, a declarat tehnicianul portughez al lui Inter.Celălalt român din Ligă, Cristi Săpunaru, a fost mai norocos, Porto urmând să se dueleze cu Atletico Madrid.

Mircea Lucescu va întâlni Tottenham

Nici în Cupa UEFA românii nu au fost mai norocoşi. Şahtiorul lui Mircea Lucescu va da piept cu Tottenham, Marica se va duela cu Zenit, deţinătoarea trofeului, în timp ce Dinamo Kiev va întâlni Valencia. Fiorentina lui Mutu va avea şi ea o dublă manşă extrem de disputată împotriva olandezilor de la Ajax, în timp ce Bölöni pare a fi norocosul zilei. Standard va juca contra portughezilor de la Braga pentru un loc în optimile competiţiei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite