Chivu, fără antrenor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gasperini, un antrenor-catastrofă pentru Inter
Gasperini, un antrenor-catastrofă pentru Inter

Antrenorul Gian Piero Gasperini a fost dat afară de la Inter după ce a dus echipa lui Cristi Chivu la cel mai slab start de campionat din ultimii 28 de ani, cu un singur punct în trei etape.

A fost odată ca niciodată, cu Jose Mourinho în rol de „împărat mare şi puternic". Zilele în care milanezii dominau Europa în lupte grele cu „balauri" precum Barcelona şi Bayern au apus însă. După plecarea lui Mourinho la Madrid, Inter nu şi-a mai găsit liniştea, schimbând trei antrenori într-un an. Rafa Benitez a fost prea moale pentru un vestiar prea „tare", Leonardo a dezertat pe neaşteptate, iar „pariul" Gasperini s-a dovedit din start unul pierzător.

 „Nu-mi place deloc, a scăpat echipa din mână", a spus preşedintele Massimo Moratti imediat după ce Inter a pierdut ruşinos la Novara (1-3). Deşi tehnicianul venit în vară de la Genoa ar mai fi vrut o şansă, Moratti a zis „basta". Ieri-dimineaţă, Gasperini a fost anunţat să-şi facă bagajele, timp în care începuseră deja să circule nume de posibili înlocuitori: Claudio Ranieri, Delio Rossi, Quique Sanchez Flores, în ordinea şanselor.

Cristi Chivu a fost unul dintre favoriţii lui Gasperini în mult contestatul sistem cu trei fundaşi folosit de fostul antrenor al lui Inter. Oricare ar fi noul tehnician, Inter va reveni cu siguranţă la modelul clasic, cu patru apărători. În aceste condiţii, din stoper stânga, Chivu se va întoarce pe postul de fundaş lateral, iar locul său în primul 11 nu va mai fi atât de sigur. 

Meciurile lui Gasperini la Inter

Adversar    Competiţie    Scor

AC Milan    Supercupa Italiei    1-2
Palermo    Serie A     3-4
Trabzonspor    Liga Campionilor    0-1
AS Roma    Serie A     0-0
Novara    Serie A     1-3

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite