Chivu, coşmarul lui Inter contra Milanului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Revenit de la naţională, unde nu a bifat niciun minut în meciurile cu Bosnia şi cu Luxemburg din cauza unei miozite, Cristi Chivu a pus serios umărul la înfrângerea lui Inter, 0-3 în derby-ul cu AC Milan. Fundaşul român n-a terminat partida în teren fiind eliminat, era să dea un autogol şi a fost depăşit constant de brazilianul Pato.

Cristi Chivu a ţinut cu tot dinadinsul să fie prezent în teren la marele derby, de sâmbătă seară, cu AC Milan. Cu permisiunea lui Răzvan Lucescu, prezent şi el aseară pe „Giuseppe Meazza" ca să-l vadă la lucru pe fundaşul român, Cristi a părăsit cantonamentul naţionalei înaintea meciului cu Luxemburg. S-a temut atunci că miozita ce l-a împiedicat să fie în teren în Bosnia i-ar putea strica planurile.

După controlul efectuat la Milano, cu aparatura performantă din cabinetul doctorului Franco Combi (acelaşi care l-a tratat pe Chivu după accidentul din ianuarie, anul trecut), fundaşul român a primit undă verde. A început titular pentru Inter, în centrul apărării, unde se simte cel mai bine, dar prezenţa sa în teren n-a fost de bun augur pentru campioana Europei.

Pe sub ochii fundaşului român, la propriu, mingea a trecut prima oară linia porţii în contul lui Milan la şutul lui Pato din secunda 50. Apoi, la „ghiuleaua" lui Van Bommel, Chivu a fost aproape de autogol. Noroc că balonul deviat de el a nimerit „doar" transversala. E drept, l-a şi deposedat în ultimul moment pe ghanezul Boateng, care scăpase spre poarta lui Julio Cesar, dar şi-a răscumpărat „greşeala" la opt minute de la reluare.

Pato a făcut ce-a vrut cu chivu

Acelaşi Pato, pe care Chivu îl va visa urât mult timp de acum înainte, i-a lăsat ­într-un nor de praf pe fundaşii lui Inter, iar căpitanul tricolorilor a fost nevoit să faulteze din postură de ultim apărător. A urmat inevitabilul cartonaş roşu, iar Inter, rămasă în zece, a terminat meciul în genunchi: 0-3.

Cum se întâmplă de obicei în asemenea situaţii, Chivu a fost scos ţap ispăşitor de presa italiană. Pe lângă notele de patru pe linie, italienii au ajuns la un numitor comun şi în privinţa cuvintelor ce descriu evoluţia românului din meciul cu Milan: Pato, coşmar, greşeli, depăşit, eliminat. Mustrările antrenorului Leonardo sunt însă cele care contează: „În zece, ne-a fost cu atât mai greu să ne revenim, mai ales că şi aşa nu ne-am creat spaţii şi am avut destule momente în care am fost puşi în dificultate".

"La naţională n-a putut să joace. N-o să aibă niciodată performanţele lui Popescu şi Hagi. Ei ar fi jucat şi cu gâlmă la genunchi.''
Adrian Porumboiu
finanţator FC Vaslui

6 cartonaşe roşii a primit Cristi Chivu, până acum, în toate partidele disputate în campionatele în care a evoluat: unul la Craiova, două la Ajax, două la Roma şi unul la Inter.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite