Chivu, ameninţat de cuplul „Robbery“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arjen Robben şi Franck Ribery vor fi adversari direcţi pentru fundaşul român al lui Inter în “finala din optimi” cu Bayern München. După patru etape de „pauză“ în Italia, Cristi Chivu se întoarce în echipa lui Inter pentru a reedita ultima finală a Ligii Campionilor, câştigată cu 2-0 în faţa lui Bayern.

Căpitanul naţionalei României a depăşit episodul pumnului în gură aplicat barezului Marco Rossi şi se pregăteşte pentru asaltul final al sezonului. Inter are de apărat trofeul Ligii Campionilor cucerit anul trecut, iar următorul rival e chiar Bayern München, „victima" de la Madrid.

În urmă cu nouă luni, Chivu a fost pe teren 68 de minute şi are şanse mari s-o facă şi acum, în „finala din optimi". Deşi românul n-a mai jucat de trei săptămâni, tehnicianul Leonardo nu pare tentat să meargă pe mâna nou-venitului Nagatomo pe postul de fundaş stânga.

În lupta pentru titularizare, pe lângă faptul că e „odihnit", Chivu are şi avantajul experienţei în duelurile cu adversarii direcţi de astăzi. În special cu Arjen Robben, care i-a dat mari bătăi de cap în meciul mai sus amintit. De altfel, impresionat de incisivitatea acestuia, căpitanul tricolorilor l-a inclus pe olandez pe podiumul ultimei ediţii a „Balonului de Aur". „Bayern are un singur stil de joc, o singură filosofie: de a ataca", a spus Robben pentru a spori presiunea la care va fi supusă defensiva nerazzurrilor.

A înviat „Scarface"!

Dacă de la Robben ştie la ce să se aştepte, Chivu se va apăra în premieră contra celebrului „Robbery". Nu este vorba despre vreun jucător-surpriză, ci despre termenul folosit în Germania atunci când la Bayern pot juca, în acelaşi timp, Arjen Robben şi Franck Ribery.

„Acum suntem în formulă completă", a afirmat „Scarface", internaţionalul francez revenind la viaţă după un an în care a fost distrus de numeroase accidentări şi de scandaluri sexuale. Individual, Robben şi Ribery sunt impresionanţi. Împreună devin aproape invincibili: în acest sezon, cu „Robbery" în teren, Bayern a pierdut o singură dată în nouă partide disputate.

"Ce-mi amintesc de la acea finală? Faptul că au speculat greşelile noastre şi ne-au pedepsit."
Arjen Robben
mijlocaş Bayern

Liga Campionilor optimi, tur

Azi

Ol. Marsilia - Man. United 21.45,
Dolce Sport
Inter Milano - Bayern 21.45, TVR 1

Partidele FC Copenhaga - Chelsea şi Ol. Lyon - Real Madrid s-au jucat aseară, după închiderea ediţiei.

Meciurile AC Milan - Tottenham (0-1), Valencia - Schalke (1-1), Arsenal - FC Barcelona (2-1) şi AS Roma - Şahtior Doneţk (2-3) s-au disputat săptămâna trecută.

Meciurile retur se vor juca în perioada 8-16 martie.

Liga Europa 16-imi, retur

FC Porto - FC Sevilla 19.00 (2-1 în tur), Sport.ro

Meciul ŢSKA Moscova - PAOK

Salonic s-a jucat aseară, după închiderea ediţiei.

Restul partidelor se vor juca mâine.

Inter - Bayern, nouă luni de schimbări

Iată transformările suferite de italieni şi de germani în cele nouă luni scurse de la finala Ligii Campionilor din 2010.

Inter

Milanezii au schimbat trei antrenori. Pe bancă nu mai e charismaticul Mourinho, nici Rafa Benitez, ale cărui „daune" au fost reparate parţial de Leonardo.

Diego Milito nu mai e „Principe". Atacantul argentinian a fost eroul lui Inter sezonul trecut, inclusiv cu „dubla" din finală. Acum, „Principele" e accidentat şi complet ieşit din formă.

Emoţii pe plan intern. Campioana ultimelor cinci sezoane în Serie A, Inter îşi vede ameninţată dominaţia în Italia de vecinii de la AC Milan şi de revelaţia Napoli.

Bayern

Ribery şi Gomez, recuperaţi. Francezul, suspendat pentru finala de la Madrid, a depăşit problemele medicale şi cele din viaţa privată, iar atacantul german e acum în formă maximă, fiind golgheterul Bundesligii, cu 18 reuşite.

Revoluţie în apărare. Louis Van Gaal a schimbat din temelii defensiva bavareză, în special în centru, acolo unde Demichelis (transferat la Malaga) şi Van Buyten au fost înlocuiţi de cuplul Timoşciuk - Badstuber.

În umbra lui Dortmund

Deşi e pe locul trei în Bundesliga, Bayern are şanse infime la titlu, fiind la 13 puncte de liderul Borussia Dortmund. Este motivul pentru care Van Gaal n-a avut un sezon liniştit, fiind criticat deseori la scenă deschisă chiar de către conducerea clubului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite