Chivu, bătut de Lazio

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe stadionul „Cuib de pasăre“ din Beijing, romanii au învins Interul în Supercupa Italiei. 70.000 de chinezi au asistat la Supercupa dintre Inter şi Lazio, disputată pe stadionul care a găzduit Olimpiada în urmă cu un an.

Radu Ştefan şi Cristi Chivu nu s-au întâlnit în meciul de la Beijing. Dacă Mourinho l-a trimis pe Chivu pe teren încă din primul minut, Radu Ştefan a fost ţinut pe banca rezervelor. Favorită certă la câştigarea trofeului, Inter a dominat copios meciul, dar cei care au marcat mai mult au fost cei de la Lazio. Matuzalem a deschis scorul în minutul 63, profitând de nesiguranţa portarului Julio Cesar. Peste doar trei minute, Rocchi a trimis un lob superb spre poarta adversă şi scorul s-a făcut 2-0.

Eto’o a înscris şi el la primul său meci pentru Inter în minutul 78, dar campioana Italiei mai avea nevoie de un gol pentru a emite pretenţii la câştigarea Supercupei. Acesta a venit în minutul 86, când Milito a marcat în poarta lui Muslera, dar arbitrul l-a anulat pentru o poziţie de ofsaid la Eto’o. Acesta este al treilea trofeu de Supercupa Italiei pe care Lazio şi-l trece în palmares.

Cristi vine luni la Budapesta

Chivu va fi în continuare pe pe drumuri. De la Beijing se întoarce la Milano şi de acolo zboară luni la Budapesta, unde va face joncţiunea cu echipa naţională, în vederea amicalului de miercuri cu Ungaria (ora 21.00, Pro TV). Jucătorii selecţionaţi de Răzvan Lucescu se vor reuni în mai multe tranşe.

O parte vin astăzi la Mogoşoaia, unde, de la ora 18.00, vor susţine un prim antrenament, iar cei care nu ajung la Bucureşti vin direct în Capitala Ungariei în cursul zilei de luni. Deşi iniţial a anunţat că se va prezenta la Budapesta, Adrian Mutu va veni astăzi la Mogoşoaia.

Afaceri cu chinezii

Decizia Ligii din Cizmă de a muta Supercupa Italiei în China se bazează în primul rând pe considerente financiare şi apoi pe popularizarea fotbalului în această parte a globului. Pentru a vedea un meci Inter – Lazio, chinezii au plătit 2,5 milioane de euro Ligii Italiene de Fotbal şi au cedat şi drepturile de televizare, însă şi-au recuperat banii din vânzarea biletelor.

În schimb, cele două cluburi, şi în special nerrazzurii, şi-au rotunjit veniturile din vânzările de tricouri sau a altor materiale cu însemnele clubului. Câteva mii de chinezi au asistat la fiecare antrenament al echipei lui Mourinho la Beijing şi toţi erau îmbrăcaţi în tricouri cu dungi negre şi albastre. Conform unui studiu, 80 la sută  dintre chinezi urmăresc doar fotbalul internaţional, iar Inter Milano e pe locul cinci într-un top al poularităţii.

Mergem şi noi în Spania?

Supercupa României din acest an, dintre CFR Cluj şi Unirea Urziceni, s-a disputat aproape în anonimat. Doar 1.000 de spectatori s-au „înghesuit” la acest meci disputat în Bucureşti pe stadionul Giuleşti. Una din variante ar fi ca Supercupa României să se dispute în Spania, într-un oraş unde trăiesc foarte mulţi români, care cu siguranţă ar fi mai dornici să vadă o partidă între câştigătoarea campionatului şi deţinătoarea Cupei României. „Este o opţiune”, a afirmat Mircea Sandu.

image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite