Chetă pentru Ando

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chetă pentru Ando
Chetă pentru Ando

Badea, Borcea şi Turcu vor aduce bani de acasă pentru a achita clauza de reziliere a contractului lui Andone la arabi, cifrată la 400.000 de dolari. Săptămâna viitoare, "Fălcosul"va semna pe trei ani cu Dinamo. Acţionarii au obţinut acordul lui Andone pentru preluarea echipei. Rămâne de stabilit modalitatea prin care „Fălcosul“ se va despărţi de Al-Ahli Dubai.

„Dinamo îl vrea pe Andone? Din păcate, va trebui să găsească alt antrenor, fiindcă Andone e sub contract cu Al-Ahli, iar noi avem planuri pe termen lung cu el“, a declarat Khalifah Sulaiman, preşedintele formaţiei din Dubai, în „Adevărul“ de ieri.

Mesajul transmis de omul care conduce cel mai bogat club din Emirate nu i-a descurajat pe acţionarii roş-albilor, însă i-a pus pe gânduri. În momentul în care l-au destituit pe Bonetti, acţionarii şi‑au fixat un obiectiv îndrăzneţ: readucerea lui Andone în „Ştefan cel Mare”!

Misiune aparent imposibilă, având în vedere salariul pe care tehnicianul îl câştigă în Orientul Mijlociu: 850.000 de dolari. Totuşi, Badea, Borcea şi Turcu erau încurajaţi de startul dezastruos de sezon pe care Ando l-a avut la Al-Ahli, unde a debutat cu trei înfrângeri consecutive, ultima chiar vineri, 1-5, acasă! „Gata! Arabii îl demit. Duminică, cel târziu, e acasă, iar luni îl punem la Dinamo”, s-au gândit şefii.

Îşi ia banii pe trei ani, dacă Dinamo îl dă afară

Cum nu s-a întâmplat aşa, dinamoviştii au trecut la „Planul B”, unul însă destul de costisitor.  În primul rând, Badea a luat legătura cu Andone şi l-a convins să preia echipa. Cum? Asigurându-l că e dorit de toţi cei de la club şi propunându-i un contract „beton”, pe trei ani.

Şi, pentru a-i demonstra tehnicianului că Dinamo are planuri pe termen lung cu el, acţionarii vor stipula în contract o clauză potrivit căreia „Fălcosul” îşi va primi toţi banii pentru trei ani dacă e demis înainte de expirarea înţelegerii.

În weekend revine în ţară, apoi semnează

Turcu, Borcea şi Badea (de la stânga la dreapta) îl readuc pe Andone la Dinamo, după ce în 2005 l-au dat afară   Foto: Agerpres

image



După ce au obţinut acordul verbal al lui Andone de a reveni în „Ştefan cel Mare”, şefii s-au interesat care este clauza de reziliere din contractul său cu Al-Ahli Dubai. Răspunsul? 400.000 de dolari!

„Asta e! Dacă arabii nu te dau afară, îţi plătim noi clauza şi gata”, i-au transmis acţionarii antrenorului care a câştigat un titlu, o Supercupă şi trei Cupe ale României cu Dinamo. În aceste condiţii, „Fălcosul” va reveni în România, cel târziu, vineri sau sâmbătă, urmând să fie apoi prezentat oficial drept noul antrenor al „câinilor”.

Şefii se roagă ca Al-Ahli să piardă şi joi în Cupă!

Deşi s-au împăcat cu ideea că s-ar putea să fie nevoie să bage mâna adânc în buzunar pentru „a-l transfera” pe Andone la Dinamo, şefii mai au o rază de speranţă că vor scăpa de plata celor 400.000 de dolari.

Cum? Ei speră ca după ce a pierdut Supercupa Emiratelor, dar şi primele două meciuri din campionat, Ando o să fie învins şi joi în „Cupa Etisalat”! Acţionarii mizează pe faptul că un al patrulea eşec consecutiv îi va determina pe cei de la Al-Ahli să-l dea afară pe tehnicianul român.

Unul dintre cei mai mari susţinători ai revenirii lui Andone la Dinamo este Vasile Turcu. „Dacă se întoarce, mă duc la aeroport şi îl aştept pe Ando cu flori. El e caracter, nu muiere ca alţii”, a spus vicepreşedintele „câinilor” după demiterea lui Bonetti.

Asta după ce, în 2005, Turcu s-a aliat cu preşedintele de atunci al lui Dinamo, Ioan Becali, cei doi dându-l afară pe Ando de la echipă, deşi roş-albii erau pe primul loc! Ulterior, Turcu l-a atacat, în repetate rânduri, pe „Fălcos” şi a susţinut că tehnicianul l-a ameninţat cu moartea!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite