Celtic Glasgow, investigată de UEFA după ce suporterii au scandat lozinci pro-IRA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Celtic Glasgow (http://www.football-wallpapers.com)
Celtic Glasgow (http://www.football-wallpapers.com)

Celtic Glasgow face subiectul unei anchete din partea forului european, după ce suporterii "catolicilor" au scandat lozinci pro-IRA (n.r. - Armata Republicană Irlandeză) la meciul cu Rennes, din Liga Europa.

Un purtător de cuvânt al UEFA a declarat, pentru The Scotsman, că suporterii echipei Celtic Glasgow au scandat "lozinci ilicite" la meciul din 3 noiembrie, din etapa a IV-a a Ligii Europa, iar clubul ar putea fi sancţionat pentru asta. Celtic este considerată echipa catolicilor din Glasgow şi a fost înfiinţată de imigranţi irlandezi.

Audierile vor avea loc la data de 8 decembrie. Luna trecută, conducerea clubului Celtic le-a solicitat fanilor, după un meci disputat la 2 octombrie împotriva celor de la Hearts, să înceteze cu aceste scandări pro-IRA. Preşedintele executiv al grupării scoţiene, Peter Lawell a declarat: "Cântecele care glorifică IRA sunt inacceptabile. Este greşit şi ruşinos pentru majoritatea suporterilor. Nu le vrem şi nu avem nevoie de ele. Avem cei mai buni suporteri din lume şi vrem să ne păstrăm această reputaţie".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite