Celtic Glasgow a castigat episodul 381 al "Old Firm"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sărbătoare mare în cartierele fanilor lui Celtic din Glasgow. Favoriţii lor au reuşit să câştige, în deplasare, scor 1-0, derby-ul împotriva lui Rangers. Singurul gol a fost reuşit de Scott McDonald în minutul 58.

Gerul pătrunzător nu a contat pentru fanii celor de la Rangers şi Celtic care au umplut "Ibrox Park" până la refuz. Terenul îngheţat presărat prin unele zone cu nisip n-a fost un impediment pentru un joc tăios, cu intrări la limită, între rivalele de peste 110 de ani. S-a ajuns la episodul 381 al celebrului "Old Firm", aşa cum se numeşte derbyul dintre Rangers şi Celtic. Un derby istoric al luptei sportive dintre protestanţi şi catolici.

Neaşteptat, jocul a semănat cu unul italienesc, foarte tacticizat, în care niciuna dintre formaţii n-a riscat. La numărul de ocazii, prima repriză a fost câştigată de către Rangers. Însă, fără vreun rezultat pe tabela de marcaj. Gazdele au avut un gol anulat în mod corect, la o fază în care Kirk Broadfoot s-a urcat peste portarul Boruc în careul mic. Oaspeţii au preferat mai mult să se apere. Au făcut-o de multe ori şi cu atacanţii McDonald şi Samaras. Posesia a fost de 59% pentru Rangers.

La reluare, "albaştrii" au avut şansa uriaşă de a deschide scorul, dar Chris Boyd, aflat într-o poziţie ideală, l-a luat la ţintă pe Boruc. A venit minutul 58 atunci când s-a aşternut liniştea pe trei sferturi din arenă. Scott McDonald a marcat. Pasă englezească pe careu din partea lui Samaras, preluare pe piept a lui McDonald, care l-a învins pe portarul McGregor printr-un şut pe o pivotare anterioară. O reuşită de senzaţie a atacantului australian care a amuţit Scoţia protestantă. Prin introducerea lui Lafferty şi Novo, antrenorul lui Rangers riscă cu patru atacanţi în careul lui Celtic. Presiunea pe poarta oaspeţilor e mare. Însă, "alb-verzii" puteau închide partida la ocazia monumentală a lui Samaras care a reluat slab, din 10 metri, printr-o lovitură de cap trimiţând în braţele lui McGregor. Nimic nu s-a mai schimbat până la final.

Victoria  în fieful lui Rangers a fost aşteptată de trei ani de către Celtic, care, în clasament, a luat un avans de şapte puncte în faţa lui Rangers.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite