Cea mai slabă clasare din istorie a naţionalei de fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cea mai slabă clasare din istorie a naţionalei de fotbal
Cea mai slabă clasare din istorie a naţionalei de fotbal

După ultimele rezultate, tricolorii lui Răzvan Lucescu au coborât pe locul 36 în topul FIFA, cea mai slabă clasare din istorie. După Euro 2008, într-un singur an, naţionala României a reuşit „performanţa” de a aluneca 25 de poziţii.

Mai citiţi şi:


Vremurile în care stăteam la aceeaşi masă cu marile naţiuni fotbalistice ale lumii par să fi apus. Explicabil, în condiţiile în care am terminat pe locul cinci o grupă preliminară cu Lituania, Austria şi Insulele Feroe.

Rezultatele nu mint, astfel că, cel puţin până anul viitor, naţionala României a ieşit din primele 30 de reprezentative în ierahia realizată lunar de FIFA (locul întâi este ocupat de naţionala Braziliei). În urmă cu un an, tricolorii erau pe 11 şi puteau spera chiar la statutul de cap de serie la Mondiale.

Acum, ne-am luat în primire locul 36, după Honduras, Irlanda de Nord sau Egipt! Faţă de luna trecută, o cădere de 10 locuri, una dintre cele mai spectaculoase din Top 50. Dacă în ceea ce priveşte naţionala, am atins limita de jos pentru prima dată din 1993, de la înfiinţarea clasamentului FIFA, nici echipele de club nu ne ajută să spălăm imaginea. Au spus-o în urmă cu două luni cei de la Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS), care au plasat prima ligă din România pe un dezonorant loc 31, sub campionatele similare din Malayezia şi Nigeria.

Totuşi, această din urmă ierarhie nu este obiectivă, competiţiile internaţionale din Africa sau din Asia având aceeaşi pondere în calcularea punctajului ca Liga Campionilor în Europa.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite