„Ce sărbătoare? Abia mai stăteam în picioare!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hizo a povestit că, după meciul cu Lazio, nimeni n-a avut puterea de a se bucura de egalul care îi apropie pe moldoveni de primăvara europeană.

FC Vaslui a obţinut un punct din meciul cu Lazio (0-0) şi e singura formaţie din Liga I care depinde numai de rezultatul ei în ultima etapă pentru a ajunge în primăvara europeană. Practic, o victorie la Zürich, codaşa grupei, înseamnă calificarea pentru trupa lui Porumboiu.

Deşi egalul cu Lazio a fost îmbucurător şi un prilej în plus de sărbătoare, de Ziua naţională a României, Sânmărtean şi compania nici n-au vrut să audă de vreo chefuială. Motivul? Jucătorii care au evoluat împotriva italienilor au fost storşi de energie în aşa fel încât, după meci, au reuşit să îndeplinească doar trei „obiective": să facă un duş, să mănânce şi să cadă laţi în pat!

„Şi dacă le-aş fi zis eu să meargă să bea o bere ori să se destindă puţin, nu cred că acceptau pentru că abia mai stăteau pe picioare. Au luat o cină rapidă şi au mers direct la somn, pentru că efortul depus în meci a fost fantastic", a afirmat tehnicianul Viorel Hizo.

Patronul Adrian Porumboiu crede în calificarea echipei sale în faza următoare a Ligii Europa şi refuză să ia în calcul vreo conspiraţie în favoarea celor de la Lazio, o trupă mai atractivă pentru UEFA.

„Mi-ar fi frică de meciul nostru de la Zürich doar dacă am fi arbitraţi de români! Nici în privinţa celuilalt meci al grupei nu-mi fac griji. Cred că Sporting va juca pe bune cu Lazio, chiar dacă e calificată deja", a declarat Porumboiu. Acesta a ales o strategie nouă pentru fotbalul românesc: nu le-a promis jucătorilor nicio primă în caz de calificare. „Nu mă gândesc la o motivare financiară înaintea meciului cu elveţienii. Mai întâi să se califice şi apoi le voi da şi banii. Vă asigur că vor fi mulţumiţi. Oricum, eu nu cred că promiterea unei prime colosale înainte de un joc acţionează ca o motivaţie în plus. De multe ori, se întâmplă chiar invers", a afirmat patronul vasluienilor.

Sânmărtean: „Nu mai plec de la Vaslui"

La fel ca în majoritatea partidelor din acest sezon, Lucian Sânmărtean a strălucit şi cu Lazio. După partida tur cu italienii, oficialii romanilor s-au interesat de play-maker-ul vasluian, însă au renunţat la tratative, când au aflat că are 33 de ani.

Nici internaţionalul român nu se mai gândeşte la un transfer în străinătate. „Eu am semnat deja cu Vaslui, mă simt bine aici, sunt mulţumit financiar. Am fost deja afară, am văzut cum e, iar acum e rândul altora. Papp şi alţii trebuie să se gândească la plecat. Eu rămân aici", a afirmat Sânmărtean.

Reacţii din Italia

„La Gazzetta dello Sport": „Seara lui Lazio a fost stricată de Vaslui".

„Il Tempo": „Lazio a luat doar un punct în România şi se agaţă de un fir de aţă!".

„La Repubblica": „Lazio nu câştigă. Calificarea e în pericol. Trupa lui Reja, moartă în România".

„Corriere della Serra":
„Lazio n-ar trebui să se mai califice după 0-0 cu Vaslui!".

Radu Ştefan, criticat

Internaţionalul român a fost titular şi căpitan în echipa lui Lazio, la Piatra Neamţ. După meci, fundaşul a fost criticat de presa din „Cizmă". „Ştefan Radu a fost departe de nivelul său. Cu Vaslui, părea că nu ştie ce să facă cu mingea. Aerul de acasă nu-i face bine", a scris cotidianul „Il Tempo". Nici colegul său din ofensivă, Djibril Cisse, n-a scăpat mai ieftin. Fanii lui Lazio s-au dezlănţuit pe Twiter cu injurii şi insulte grave aduse francezului după jocul modest de la Piatra Neamţ.

"Va fi foarte greu pentru Vaslui la Zürich, acolo unde e fieful UEFA. Ar putea să fie nişte greşeli de arbitraj mai ceva ca în Liga I. Mulţi ar prefera să se califice Lazio, nu Vaslui."
Dumitru Dragomir
preşedinte LPF

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite