Cătuşe pe fotbalul din Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Boala meciurilor trucate a lovit puternic prima ligă din Turcia, peste 60 de persoane intrând în arestul poliţiei în decurs de numai două zile.

Printre inculpaţi se află şi preşedintele campioanei Fenerbahce, Aziz Yildirim, a cărui situaţie ţine prima pagină a ziarelor de pe Bosfor. Reţinut duminică după-amiază, oficialul a fost transportat, ieri dimineaţă, la spital pentru analize medicale, Yildirim susţinând că are probleme cu diabetul şi cu tensiunea arterială. După o oră, şeful lui Fener s-a întors însă după gratii. Gruparea din Istanbul suţine în continuare că totul „e o afacere cusută cu aţă albă".

L-au arestat şi pe Ümit Karan

„Caracatiţa" blaturilor din Turcia a afectat finalul stagiunii trecute, în care Fenerbahce şi Trabzonspor s-au luptat umăr la umăr pentru titlu, „canarii" având câştig de cauză la golaveraj. Indirect, în scandal au fost atrase şi alte cluburi din prima divizie: Karabukspor, Sivasspor, Genclerbirligi, Ankaragucu şi Eskişehirspor. De la ultima formaţie a fost arestat şi celebrul Ümit Karan, ajuns acum la 34 de ani, fost coechipier cu Hagi la Galatasaray.

„Dacă numai cinci procente din aceste acuzaţii se vor dovedi adevărate, atunci e foarte grav pentru sportul din Turcia", a declarat un lider politic de la Istanbul. Un „cutremur" asemănător s-a produs în Ungaria, unde miercurea trecută au fost reţinute şapte persoane, patru arbitri şi trei foşti sau actuali jucători, suspectaţi de legături cu mafia asiatică a pariurilor.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite