Cătălin Zmărăndescu, şef securitate steaua:„Bănuiesc o premeditare politică!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful securităţii arenei din Ghencea şi candidatul PNG pentru colegiul 25 din Capitală crede că incidentele de la meciul cu FC Timişoara ar fi putut fi regizate. Bodyguardul lui Gigi Becali se luptă în colegiul 25 al Capitalei cu Elena Udrea (PDL) şi cu Luminiţa Anghel (PSD). Sâmbătă a fost nevoit să intervină în forţă în peluză în timp ce jandarmii au ezitat.

Adevărul: Ce s-a întâmplat la meci?

Zmărăndescu: Cred că s-a văzut la televizor. Au fost probleme mari în peluză, iar noi trebuia să intervenim. Totul a plecat de la câteva torţe pe care fanii le-au introdus în stadion.

Nu se putea ca fanii să nu apuce să intre cu ele în stadion?

Au intrat cu două sau trei. Aveau mult mai multe. Marea majoritate le-am oprit la poartă. Trebuie ştiut că legea ne permite doar un control sumar corporal. Iar ei găsesc mereu metode să le introducă pe stadion.

De la câteva torţe la o bătaie în toată regula nu e cam mult?

Păi torţele au fost doar începutul. Noi am mers în peluză ca să izolăm acel grup care a aprins torţele. Ajunşi acolo ne-am pomenit înconjuraţi. Am primit un pumn în spate, moment în care am fost nevoit să ripostez. Doar nu trebuia să-mi iau bătaie ca să fie lumea mulţumită.

Au fost mai mulţi răniţi, nu a fost totuşi o intervenţie brutală?

Dacă 6 oameni pot să intervină brutal într-o peluză de câteva mii, îmi pare rău.  Înseamnă că am pierdut simţul realităţii. Oricum ceva nu a fost în regulă. Înainte să candidez puteam să intru în peluză fără să am nicio problemă, acum vor să-mi dea pumni.

Crezi că a fost ceva orchestrat?

Nu am date să afirm clar, dar un semn de întrebare există. Bănuiesc o premeditare politică. Poate că marea parte a celor care s-au aflat acolo au fost duşi de val, dar câţiva poate că au avut un interes să dea tonul. Cei de la peluza Sud au venit prin spate şi au acţionat împreună cu cei de la Nord, au aruncat cu scaune, au făcut probleme.

„Nu m-am pensionat”

A doua zi ai avut acţiune de promovare politică în Piaţa Moghioroş în acelaşi timp cu PSD şi PD-L, era mai bine dacă te abţineai la stadion?

Să ştii că încă nu m-am pensionat. Când vor fi probleme undeva şi nu-mi voi respecta obligaţia de a interveni înseamnă că a venit timpul să-mi iau o căsuţă la munte şi să stau să aştept pensia. Dacă eu nu pot să apăr lumea de huligani pe stadion, atunci cum pot eu să candidez şi să promit oamenilor că le apăr interesele?

image

Şefii de galerie voiau să-şi facă ei brigăzi de ordine. Mi-au zis că sunt frustraţi de comportamentul care li se aplică în comparaţie cu fanii altor echipe.

image



Cătălin Zmărăndescu, şef securitate Steaua

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite