Încă un Cătălin Hîldan joacă de azi la Dinamo!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Încă un Cătălin Hîldan joacă de azi la Dinamo!
Încă un Cătălin Hîldan joacă de azi la Dinamo!

Nepotul „unicului căpitan“, în vârstă de şase ani, care poartă numele unchiului său, va călca, de astăzi, pe urmele celui care a devenit o legendă în „Ştefan cel Mare“. Cătălin Hîldan junior va începe fotbalul în tricoul roş-alb, la grupa 2002-2003, condusă de Cornel Mirea.

Citiţi şi:


De o săptămână, în „Groapă”, se dezbate un subiect: cine merită să fie căpitan? Mutată de pe un braţ pe altul, banderola, devenită o simplă eşarfă pentru unii, a căzut în derizoriu. Chiar se poate spune că spiritul ei a murit în urmă cu nouă ani. Cel care şi-a dat sufletul pentru ea a intrat în legendă. De astăzi, legenda prinde viaţă. Personificarea banderolei nu putea fi decât un alt Cătălin Hîldan. Care există, trăieşte, şi joacă fotbal! Tot la Dinamo. Fără metafore, fără comparaţii.

Cătălin George Hîldan, numele complet al fostului căpitan de la Dinamo, este puştiul care, de astăzi, va începe fotbalul în „Ştefan cel Mare”, la vârsta de şase ani şi jumătate. Nu e copilul niciunui suporter fanatic, nu e nicio coincidenţă de nume, e nepotul „unicului căpitan”, fiul fratelui Cristi.

Se joacă liniştit în casa bunicilor din partea tatălui, chiar în camera care a devenit sanctuarul jucătorului decedat la 24 de ani. Tot acolo, se uită la meciurile lui Dinamo. Şi se miră când aude: „Unicul căpitan, Cătălin Hîldan!”. „Tati, de ce îmi strigă numele oamenii aceia?”, întreabă micuţul. „O să înţelegi altă dată”, vine răspunsul.

Ştie că a avut un unchi care a jucat fotbal, dar nu este conştient de moştenirea lăsată de acesta în rândurile fanilor. Şi nici de greutatea numelui pe care îl poartă. Tot ce ştie este că vrea să joace la Dinamo, să dea goluri pentru clubul pe care l-a iubit unchiul său, fără să poarte pe umeri încărcătura emoţională a unei tragedii care afectează şi acum familia Hîldan.

A vrut să-l ia Steaua!

Lui Cătălin Hîldan junior i-a fost scris să joace la Dinamo. Calităţile puştiului au fost remarcate înainte ca el să înceapă fotbalul. Era în parc cu tatăl său. Se juca şi alerga. Un trecător l-a remarcat şi a abordat tatăl copilului, Cristi.

image

Cristi arată spre strada care poartă numele fratelui său

În ce an e născut micuţul?

În 2003, de ce?

 E înăltuţ, are calităţi fizice, nu vreţi să-l daţi la fotbal?

 Ba da, la ce club?

La Steaua, acolo sunt eu antrenor.

Răspunsul l-a făcut pe fratele „unicului căpitan” să născocească o minciună: „Lăsaţi, mai bine îl dau la karate”.  De fapt, atunci s-a gândit să-şi înscrie băiatul la secţiile de copii de la Dinamo. Ceea ce se va întâmpla astăzi, la grupa celor născuţi în perioada 2002-2003, condusă de Cornel Mirea.

„Stadionul ăla e pentru mine“

Alături de Parcul Sportiv din „Ştefan cel Mare”, Brăneşti este localitatea care păstrează vie amintirea primului „câine” adevărat din epoca modernă. Totodată, este locul în care s-au stabilit părinţii fostului jucător. Autorităţile locale au denumit stadionul urbei chiar „Cătălin Hîldan”. Unde poate fi găsit? Pe strada „Cătălin Hîldan”.

Fostul primar din Brăneşti, dinamovist de fel, a montat chiar şi scaune în culorile roşu şi alb pe arena locală. Echipa, Victoria, merge „ceas” în Liga a II-a, unde este lider autoritar, deci, trage la promovare. Cătălin Hîldan junior nu înţelege de ce stadionul şi strada au primit numele lui. E convins că despre el este vorba. Şi îi spune asta şi unchiului său, care se uită spre micuţul Cătălin George în fiecare zi, din posterul uriaş fixat în sanctuar: „Stadionul ăla e pentru mine. După mine l-au numit, nu după tine”.

Borcea l-a premiat deja

image

Cristi Hîldan e mereu copleşit de emoţii, atunci când ajunge la stadionul celor de la Victoria Brăneşti  Foto: Cătălin Tudorică

Mândria familiei Hîldan şi-a întâlnit deja viitorul preşedinte. Şi a încasat şi primul bonus de victorie. S-a văzut, într-o zi, întâmplător, cu Borcea, care l-a întrebat: „Cu ce echipă ţii?”. „Cu Dinamo, normal”, a fost răspunsul de milioane. De cinci milioane de lei, primite de la şeful „câinilor”.

„Dacă nu iese fotbalist, ajunge şef de galerie“

Preşcolarul care de astăzi intră „în iarbă” a călcat deja pe gazonul pe care joacă echipa de seniori a celor din „Ştefan cel Mare“. Şi chiar a dat cu piciorul în minge. „Nu ştiu dacă va ajunge vreun mare fotbalist, dar lider de galerie cu siguranţă va fi. A mers deja la Dinamo în galerie, i-au pus băieţii un steag în mână şi l-a fluturat tot meciul.

Le mulţumesc băieţilor din peluză pentru tot ce fac în memoria fratelui meu”, ne-a spus Cristi Hîldan. De altfel, şi acesta este legat de clubul din „Ştefan cel Mare“. El este antrenor la echipa de rugby.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite