Pariuri: Cât mai durează miracolul Levante?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luis Gomez (dreapta) l-a blocat perfect pe Angel Di Maria. Real Madrid a pierdut cu Levante, scor 0-1
Luis Gomez (dreapta) l-a blocat perfect pe Angel Di Maria. Real Madrid a pierdut cu Levante, scor 0-1

Levante – Valencia este cel mai interesant meci al acestei etape din Spania. Gazdele vor să uimească în continuare şi să rămână în frunte.

Au câştigat cu Real Madrid (1-0), au oprit-o pe revelaţia Betis Sevilla chiar pe terenul acesteia, au surclasat cu 3-0 „petro-dolarii" de la Malaga, iar săptămâna trecută au înregistrat primul eşec din campionat, scor 0-2 cu Osasuna. Chiar şi aşa, lumea încă vorbeşte despre minunea Levante.

La începutul sezonului, „broaştele", aşa cum sunt porecliţi roş-albaştrii, erau o candidată certă la retrogradare ţinând cont de investiţiile minime făcute în transferuri (doar 400.000 de euro). Oficialii lui Levante s-au bazat însă pe jucători experimentaţi, eventual liberi de contract.

Astfel s-a ajuns ca echipa de pe locul trei din Spania să aibă cea mai ridicată medie de vârstă dintre toate cele 20 de echipe. Sugestivă este linia de fundaşi, alcătuită din veteranii Javi Venta (35 de ani), Ballesteros (36), Nano (31) şi Juanfran (35). „Noi vrem să ne salvăm de la retrogradare", continuă să afirme antrenorul Martinez. Cu 23 de puncte adunate deja, obiectivul lui Levante e pe jumătate îndeplinit.

Nu se gândesc la victorie cu Valencia

Astăzi, pentru prima dată în jumătate de secol, Levante o va înfrunta pe Valencia. Este cel mai important joc al sezonului pentru fanii gazdelor, care vor să o vadă umilită pe sora mai mare a oraşului.

În ultimele opt jocuri directe, oaspeţii din această întâlnire s-au impus de patru ori, amfitrionii au câştigat o singură dată, iar alte trei întâlniri s-au încheiat la egalitate. „Nu putem spune că suntem favoriţi, mai ales împotriva unei formaţii care evoluează în Liga Campionilor. Este ridicol să crezi aşa ceva. Valencia este formaţia cu o mai mare greutate, cu un lot mai numeros, şi cu mai mulţi suporteri. Diferenţele dintre noi şi ei sunt foarte mari", a spus Sergio Ballesteros, căpitanul gazdelor de sâmbătă. 

"Valencia este formaţia cu o mai mare greutate, cu un lot mai numeros, şi cu mai mulţi suporteri."
Sergio Ballesteros
fundaş Levante

157,7 milioane de euro valorează lotul Valenciei. Este al patrulea din Primera Division.

34,4 milioane de euro este valoarea lotului lui Levante. Din acest punct de vedere este penultima din La Liga.

Oferta de weekend, 1X2 Bet Café Arena: Dinamo, fără victorie în deplasare la CFR din 1974

CFR Cluj - Dinamo este derby-ul etapei a 13-a din Liga I. Gazdele sunt pe locul doi, la numai un punct în spatele bucureştenilor, astfel că un succes le poate aduce poziţia de lider. "Câinii roşii" nu au mai câştigat un meci pe terenul celor de la CFR din 17 august 1974, când s-au impus cu 2-0.

"Noi avem de luat o revanşă cu CFR Cluj, pentru că nu am mai câştigat de foarte mult timp. De când au intrat în prima ligă şi au făcut performanţă nu prea am câştigat acolo. Dacă vom câştiga acest meci de la Cluj ne vom lua un avans faţă de o contracandidată", recunoaşte Marius Niculae.

info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite