Cassano, în război cu homosexualii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cassano se află la al treilea Campionat  European din carieră
Cassano se află la al treilea Campionat European din carieră

Atacantul de 30 de ani al Squadrei Azzurra a făcut câteva declaraţii, înaintea meciului din această seară, care au insultat minoritatea gay din Italia

Înainte de meciul de astăzi cu Croaţia, decisiv pentru calificarea în sferturi la Euro 2012, fotbaliştii italieni s-au trezit implicaţi într-un scandal neaşteptat.


Ceea ce trebuia să fie o simplă conferinţă de presă s-a transformat într-o polemică inutilă, care ar putea afecta randamentul Squadrei Azzurra. Totul a pornit de la speculaţiile conform cărora în naţionala Italiei ar exista doi jucători homosexuali, precum şi doi metrosexuali.

Întrebat de acest lucru, vedeta Antonio Cassano n-a găsit cel mai diplomatic răspuns. „Dacă e să-mi spun părerea, atunci va ieşi haos. Nu ştiu dacă în vestiarul nostru sunt fotbalişti gay. Sper să nu. În orice caz, e problema lor şi nu mă afectează pe mine", a declarat atacantul Italiei, fără să-şi dea sema ce avea să urmeze.

Astfel, un grup de apărare a drepturilor homosexualilor din Cizmă, „Gay Centre", a reacţionat violent la adresa lui Cassano, acuzat de „aroganţă şi iresponsabilitate".

Şi-a cerut scuze

Văzând ce iureş a declanşat, decarul italian a ţinut neapărat să clarifice lucrurile printr-un comunicat emis în seara zilei de marţi. „Sunt dezolat că declaraţiile mele au generat nemulţumiri şi proteste.

 Homofobia nu este un sentiment care mă animă şi nu am dorit să ofensez pe nimeni şi în niciun caz nu am pus în discuţie opţiunea fiecăruia de a-şi trăi liber sexualitatea, indiferent de forma ei. Eu nu-mi permit să-i judec pe alţii, fiecare om merită să fie respectat", a precizat Cassano.

Spania, energizată cu pepeni

Un producător agricol iberic s-a gândit să dea o mână de ajutor naţionalei lui Vicente del Bosque în tentativa de păstrare a titlului european. Apatia demonstrată de Xavi, Iniesta şi ceilalţi spanioli a fost observată şi de un producător agricol din regiunea Cartagena, care a avut o iniţiativă curioasă.

Astfel, Pepe „El Monarca" a umplut câteva camioane cu pepeni, aproximativ 500, pe care i-a trimis în Polonia. Fructele au fost împărţite frăţeşte între ziariştii iberici şi lotul campioanei mondiale şi europene. Rămâne de văzut în partida de astăzi cu „verzii" Irlandei cât de multă energie a primit Spania.

info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite