Casillas îi înfruntă pe Mourinho şi pe Ronaldo!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iker Casillas
Iker Casillas

Înfrângerea cu Borussia Dortmund nu a provocat atâta tensiune în vestiarul Realului cât alegerile portarului madrilen pentru Balonul de Aur şi cel mai bun antrenor

Madrilenii n-au acuzat eşecul de la Dortmund din Liga Campionilor, prima înfrângere a Realului din luna octombrie fiind repede uitată. În schimb, alegerile lui Casillas pentru Balonul de Aur au stârnit ceva rumoare în Spania. E bine ştiut că ancheta France Football, acum realizată în colaborare cu FIFA, îşi desemnează câştigătorii în urma voturilor selecţionerilor, a căpitanilor de echipe naţionale şi a câte unui jurnalist reprezentativ din fiecare ţară.

„Patriotul” Iker Casillas l-a ales pe Vicente del Bosque drept cel mai bun antrenor şi pe Sergio Ramos ca cel mai bun jucător. Mourinho şi Cristiano Ronaldo au venit abia pe locul doi în preferinţele portarului, care i-a mai nominalizat pentru a treia poziţie pe Roberto di Matteo şi pe Xavi, rivalul său sportiv de la Barcelona, dar prietenul său în afara terenului. Spaniolii se întreabă acum cum va reacţiona Mourinho, ştiut fiind că relaţia dintre căpitanul Realului şi portughez nu e nici pe departe cea mai strălucită. De fapt, Casillas şi Sergio Ramos conduc tabăra „spaniolă” de la Real, în vreme ce Ronaldo, Pepe, Coentrao şi Mourinho sunt în baricada lusitană.

Mourinho, un antrenor ahtiat după trofee, nu a comentat încă alegerile lui Casillas, dar e clar că a strâmbat din nas. „Nu suntem cei mai buni prieteni, dar avem o relaţie profesională foarte bună. E normal să mai discutăm în contradictoriu”, s-a apărat Casillas. Pentru a nu pune paie pe foc, el i-a luat apărarea lui Pepe după eşecul cu Dortmund, deşi fundaşul portughez a făcut o greşeală de începător la primul gol şi l-a derutat pe Casillas la a doua reuşită a nemţilor.

Ceartă la antrenamente

Cel mai elocvent episod al disputei Spania-Portugalia s-a petrecut la un antrenament, când Mourinho l-a înfruntat direct pe Sergio Ramos după un meci cu Barcelona. „M-ai omorât cu declaraţiile tale de la zona mixtă”, i-a spus antrenorul fundaşului său. „Mister, nu mai crede tot ce citeşti”, i-a răspuns Ramos. „Bineînţeles, pentru că voi spaniolii sunteţi campionii lumii vă protejaţi între voi. Iar portarul...”, a mai apucat să spună Mourinho, când Casillas a zbierat din poartă: „Mister, dacă ai să ne spui ceva, fă-o în faţă!”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite