Cartonaş roşu pentru Maradona?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soarta selecţionerului urma să fie decisă aseară de Comitetul Executiv al federaţiei argentiniene. Cotidianul argentinian „Ole“ a prezentat ieri discuţia privată dintre Diego Maradona şi Julio Grondona, capul federaţiei argentiniene.

Neînţelegerile dintre Maradona şi şeful federaţiei lăsau ieri şanse minime ca „El Pibe d'Oro" să-şi păstreze funcţia.

Grondona: Diego, aş vrea să continui până în 2014, dar cu câteva condiţii!

Maradona: Ce condiţii?

Grondona: Trebuie să schimbăm maseurul şi doctorul pentru că sunt prea apropiaţi de jucători. De asemenea, nu sunt de acord cu secunzii tăi. Pe Enrique îl punem la selecţionata sub 15 ani, iar lui Mancuso îi dăm alte atribuţiuni.

Maradona: Atunci nu mai e nimic de zis. Nu mă cunoşti? Dacă te atingi de colaboratorii mei, de mâine va trebui să-ţi cauţi alt selecţioner!

Grondona: Nu te grăbi! Cred într-un proiect de viitor cu tine în frunte.

Maradona: Julio, caută-ţi alt antrenor, nu am nevoie de explicaţii.

Grondona: - Atunci voi cere Comitetului Executiv (n.r: convocat ieri în Argentina, aseară târziu în România) să ia o decizie.

Maradona: Îţi repet: voi continua doar dacă nu se atinge nimeni de oamenii mei.

Aceasta a fost doar o secvenţă, cea mai importantă, dintr-o discuţie de două ore pe care Maradona şi Grondona au purtat-o în micuţa localitate Ezeiza, departe de forfota oraşului Buenos Aires. „A ieşit fum negru!", a concluzionat „Ole", anticipând o ruptură definitivă, bazată şi pe faptul că Maradona îl dorea în staff-ul său inclusiv pe Oscar Ruggeri, condiţie inacceptabilă pentru „bătrânul" preşedinte de federaţie, în funcţie din 1979. De altfel, dacă Argentina va avea un nou selecţioner începând de astăzi, Maradona va bate recordul de cel mai scurt mandat în era „Grondona": un an, şapte luni şi 12 zile.

Cine îi ia locul lui „El Pibe d'Oro"?

Chiar astăzi federaţia argentiniană va trebui să anunţe lista de convocaţi pentru amicalul cu Irlanda de la 11 august. O va face cu siguranţă Carlos Bilardo, directorul tehnic al "pumelor". Apoi, se vorbeşte despre un interimat al lui Sergio Batista, antrenorul de la Under 20, cel puţin pentru următoarele amicale. Dacă Batista nu va confirma, pe listă mai sunt Carlos Bianchi - (favoritul suporterilor), Alejandro Sabella şi Diego Simeone, variante agreate de Grondona.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite