Carlos bufonul s-a întors

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carlos scapă mingea, iar jucătorii din Mali înscriu după o învălmăşeală de nedescris
Carlos scapă mingea, iar jucătorii din Mali înscriu după o învălmăşeală de nedescris

Fostul portar al Stelei, titular în naţionala Angolei, a adus aminte de gafele pe care le făcea în Ghencea. Mali a revenit de la 0-4 la 4-4 în ultimele 15 minute, iar primul gol a venit după o greşeală a lui Carlos!. În meciul de deschidere la Cupa Africii, la scorul de 4-0 pentru echipa sa, portughezo-angolezul Carlos Fernandes a primit un gol stupid, după care jucătorii din Mali au revenit miraculos.

Uluitoarea răsturnare de scor din meciul Angola - Mali poate fi asemănată cu celebrul Dinamo - Foresta 4-5, meci în care moldovenii au câştigat de la 0-4.

De această dată, în Cupa Africii, Kanoute şi compania s-au mulţumit cu un rezultat de egalitate, smuls în prelungiri, în minutele 90+3 şi 90+5.

Cu largul concurs al vechii noastre cunoştinţe, „bufonul" Carlos, care a ales să reprezinte Angola folosindu-se de originea uneia dintre bunicile sale. La fel ca în perioada în care apăra buturile Stelei, pletosul portar a alternat momentele de inspiraţie cu greşelile impardonabile.

Duminică seara, în capitala Angolei, o fază cunoscută pentru stelişti: la o lovitură de colţ bătută extrem de slab, portarul gazdelor „mângăie" mingea, gafă în urma căreia echipa din Mali înscrie golul de 1-4, în minutul 79!

A urmat o perioadă în care apărarea angoleză a părut sedată şi a mai luat trei goluri până la final. Incredibil, peste un sfert de oră, tabela arăta 4-4!

Dacă n-ar fi fost momentul de nebunie al lui Carlos, probabil că gazdele turneului, cu Dede (FC Timişoara)  în teren şi Ze Kalanga (Dinamo) pe bancă, ar fi sărbătorit şi acum.

Grupa din care fac parte Angola şi Mali s-a complicat după al doilea meci. Algeria, a pierdut fără drept de apel, scor 0-3, în faţa „cenuşăresei" Malawi.

Cupa Africii

Grupa A

Angola - Mali 4-4

Flavio 36, 42, Gilberto 67 (pen.), Manucho 74 (pen.) / S. Keita, 79, 90+5, Kanoute 88, Yatabare 90+3

Malawi - Algeria 3-0

Mwafulirwa 17, Kafoteka 35, Banda 48
Clasament: 1. Malawi 3p, 2. Angola 1p, 3. Mali 1p, 4. Algeria 0p

Grupa B

C. de Fildeş - Burkina Faso 0-0

Ghana - Togo Nu s-a jucat

Azi

Grupa C

Egipt - Nigeria 18.00, Eurosport
Mozambic  - Benin 20.30, Eurosport

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite